31/01/2025 | 00:02
Ποδοσφαιρο
Με το σπαθί του στους «16» του Europa ο Ολυμπιακός
Το λαμπερό «άστρο» του Αγιούμπ Ελ Κααμπί οδηγεί και φέτος τον Ολυμπιακό σε πολύ μεγάλα πράγματα και σερί επιτυχίες στην Ευρώπη. Ο Μαροκινός επιθετικός «υπέγραψε» το βράδυ της Πέμπτης (30/1) και τη νίκη των «ερυθρόλευκων» επί της Καραμπάγκ με 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης» στην 8η και τελευταία αγωνιστική της League Phase του Europa League κι οδήγησε τους Πειραιώτες στην 7η θέση της συνολικής βαθμολογίας με 15 βαθμούς και στην απευθείας πρόκρισή τους στους «16» της διοργάνωσης.
Ο Ολυμπιακός ήταν απόλυτος κυρίαρχος, έχασε πάρα πολλές ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ και πήρε εύκολα τη νίκη (μένοντας αήττητος για 7ο σερί ματς στην Ευρώπη) χάρις στα δύο γκολ που σημείωσε ο Ελ Κααμπί -πρώτος σκόρερ της League Phase του Europa League με 7 τέρματα- σε διάστημα πέντε λεπτών (56’ και στο 60’) και την προβολή του Μπιανκόν στο 89’.
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς με διάθεση να γίνει «αφεντικό» από πολύ νωρίς και προσπάθησε να βρει ένα γρήγορο γκολ, όμως έχασε αρκετές και σημαντικές ευκαιρίες. Στο 10’ ο Βέλντε έβγαλε ωραία σέντρα από τα αριστερά και ο Ελ Κααμπί έπιασε κεφαλιά-ψαράκι, αλλά απέκρουσε ο Κοχάλσκι.
Οι Αζέροι προσπάθησαν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους και στο 14’ το σουτ του Ζουμπίρ που υποχρέωσε τον Τζολάκη σε σπουδαία επέμβαση. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να επιτίθεται και στο 17’ ο Κοστίνια δεν μπόρεσε να βρει καλά την μπάλα μετά την εκτέλεση φάουλ του Βέλντε, ενώ στο 22’ το δυνατό σουτ του Κωστούλα έξω απ’ την περιοχή βρήκε σε ετοιμότητα ξανά τον Κοχάλσκι που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο γκολκίπερ της Καραμπάγκ είχε άλλη μία σπουδαία επέμβαση σε τετ-α-τετ του Ελ Κααμπί, ενώ στο 45’ η κεφαλιά του Μαροκινού πέρασε λίγο άουτ.
Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου οι Πειραιώτες ήταν «καταιγιστικοί». Αφού προηγήθηκε στο 47’ ακόμη μία μεγάλη επέμβαση του Κοχάλσκι σε εξ επαφής εκτέλεση του Μαρτίνς, είχε έρθει η ώρα για να «μιλήσει» ο Ελ Κααμπί.
Στο 56’ σε εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά ο Κοστίνια πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Κωστούλας τη δεύτερη με εντυπωσιακό άλμα και τη «σέρβιρε» στον Ελ Κααμπί που δεν αστόχησε από τη μικρή περιοχή, κάνοντας το 1-0 για τον Ολυμπιακό.
Τέσσερα λεπτά αργότερα μετά από πίεση του Ολυμπιακού ψηλά, ο Ντάνι Γκαρθία έκλεψε κι έβγαλε μία τρομερή ασίστ προς τον Ελ Κααμπί που με υπέροχο αριστερό πλασέ διπλασίασε τα τέρματα των «ερυθρόλευκων», αλλά και τα δικά του, κάνοντας το 2-0.
Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έκανε διαχείριση του προβαδίσματός του, αλλά βρήκε άλλο ένα γκολ απ’ την κοντινή προβολή του Ζουλιάν Μπιανκόν στο 89’, με τον Γάλλο να παίρνει το... ριμπάουντ και να κάνει το 3-0, μετά την απόκρουση του Κοχάλσκι στο πρώτο τελείωμα του Γιάρεμτσουκ, δίνοντας ακόμη πιο εμφατικό τόνο στη νίκη και την πρόκριση του Ολυμπιακού...
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κοστίνια (86’ Ροντινέι), Μπιανκόν, Κάρμο (70’ Ορτέγα), Πιρόλα, Έσε, Ντάνι Γκαρθία (70’ Μουζακίτης), Βέλντε (70’ Τσικίνιο), Κωστούλας, Μαρτίνς, Ελ Κααμπί (77’ Γιάρεμτσουκ).
ΚΑΡΑΜΠΑΓΚ (Κουρμπάν Κουρμπάνοφ): Κοχάλσκι, Σίλβα (79’ Βέσοβιτς), Μουσταφαζάντε, Μεντίνα, Καφαργκουλίγεφ (72’ Μπαϊράμοφ), Ρομαό, Γιάνκοβιτς, Αντράντε (72’ Κάσιουκ), Μπενζιά, Ζουμπίρ (79’ Αντάι), Ακουντζάντε (72’ Κουρμπανλί).
ΑΠΕ
Δείτε ακόμα
-
17/02/2025 | 16:39Συνάντηση Βρούτση-Γκαγκάτση για τις προβλέψεις του νόμου σχετικά με την βία στον αθλητισμό
-
17/02/2025 | 12:54Βασίλης Αλαφούζος : Όταν ο φόβος συναντά τη... λογική
-
17/02/2025 | 10:17Δήμος Θήρας : 6η Απόφαση λήψης προληπτικών μέτρων πολιτικής προστασίας
-
17/02/2025 | 09:45ΕΝΦΙΑ: Κλείνει την Πέμπτη (20/2) η πλατφόρμα – Αντίστροφη μέτρηση για την ανάρτηση εκκαθαριστικών
-
17/02/2025 | 09:34Σε πλήρη εφαρμογή από την 1η Μαρτίου η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε τουρισμό και εστίαση
-
16/02/2025 | 23:18Μπάσκετ: Κυπελλούχος Ελλάδας ο Παναθηναϊκός
-
16/02/2025 | 17:34Ναυτικός όμιλος Σαντορίνης :"Πρωτιά"... για Κουέλη Εμμανουήλ και Ιωάννη στο Πρωτάθλημα Ανοιχτής Θάλασσας 2024 της Ε.Ι.Ο.
-
16/02/2025 | 17:17Γ Εθνική : Η βαθμολογία του 3ου ομίλου - Σταθερά στους 4 βαθμούς η διαφορά Ελλάς Σύρου με Κόρινθο
-
16/02/2025 | 17:08Γ Εθνική :Αποτελέσματα στο 4ο όμιλο
-
16/02/2025 | 17:01Γ Εθνική : Εντός έδρας ήττα για την ΑΕΜυκόνου - Τα αποτελέσματα στον 3ο όμιλο