21/03/2021 | 13:26
Βολεϊ
Φοίνικας Σύρου: Όλα για όλα στο σημερινό (21/3) ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό
Με το ντέρμπι 4αδας μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Φοίνικα ΟΝΕΧ συνεχίζεται την Κυριακή το πρωτάθλημα Volley League ανδρών (εξ αναβολής 13η αγωνιστική, 21/3, 20:00, ΕΡΤ-3, Διαιτητές: Παπαδογούλας, Κουτσούλας).
Οι πράσινοι τρεις μέρες μετά τη νίκη τους επί του Φιλίππου Βέροιας δίνουν το πρώτο από τα δύο μεγάλα ντέρμπι που έχουν στην έδρα τους και δεν είναι άλλα με τον Φοίνικα την Κυριακή και τον Ολυμπιακό την Τετάρτη. Θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να βελτιώσουν τη βαθμολογική τους θέση ενόψει της β΄φάσης του πρωταθλήματος.
Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν ωστόσο όλοι οι παίκτες πέρασαν κορονοϊό και βρίσκονται στο στάδιο της επιστροφής στην κανονικότητα. Ο Παναθηναϊκός σε 12 αγώνες έχει 25 βαθμούς και ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση, ενώ ο Φοίνικας ΟΝΕΧ έχει 26 βαθμούς σε 12 αγώνες και ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός 36 αλλά σε 13 αγώνες. Υπενθυμίζεται πως στη β΄φάση οι τέσσερις πρώτες ομάδες θα μεταφέρουν τη βαθμολογία τους και θα παίξουν μεταξύ τους μίνι πρωτάθλημα δύο γύρων απ΄όπου θα βγει ο πρωταθλητής.
Σε δήλωση του στο www.pao1908.com ο αρχηγός του Παναθηναϊκού Σωτήρης Πανταλέων είπε: «Συνεχίζουμε την διαβολοβδομάδα με τα συνεχόμενα δύσκολα και κρίσιμα ματς και αυτή τη φορά αντιμετωπίζουμε τον Φοίνικα Σύρου. Ανεξάρτητα με τον τρόπο και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται το πρωτάθλημα εμείς οφείλουμε να πάμε για τη νίκη κόντρα σε μια πολύ δυνατή ομάδα όπως είναι ο Φοίνικας Σύρου. Αυτή τη στιγμή είμαστε ένα πόντο πίσω από τον αντίπαλο και θέλουμε να τον προσπεράσουμε και παράλληλα να μειώσουμε τη διαφορά μας από την κορυφή».
Ο Φοίνικας ΟΝΕΧ προέρχεται από την εκτός έδρας νίκη επί του Α.Ο.Π.Κηφισιάς και θέλει να σπάσει την έδρα του Παναθηναϊκού για να ξεκαθαρίσει το τοπίο με την 2η θέση αλλά κυρίως να μειώσει τη βαθμολογική διαφορά από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό.
Ο αρχηγός του Φοίνικα και άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού Θανάσης Πρωτοψάλτης είπε στο foinikasclub.gr: «Έχουμε 2 σημαντικούς αγώνες που δεν έχουν κάποια διαφορά για μας. θέλουμε να κερδίσουμε και τους δυο, για να μείνουμε στους στόχους μας ! Μαθηματικά υπάρχουν πιθανότητες και εμείς θα πάμε μέχρι τέλους ! Ο κορονοϊος μας επηρέασε περισσότερο από ότι περιμέναμε, αλλά δεν μπορούμε να σταθούμε πλέον σε αυτό. Όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν και εμείς κοιτάμε μπροστά ! Αν γίνουν οι υπόλοιπες διοργανώσεις θέλουμε να είμαστε στον τελικό και να παλέψουμε για τον τίτλο».
Στην αρχή της σεζόν και πριν από τη δεύτερη καραντίνα οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντίπαλες στο Λιγκ Καπ Νίκος Σαμαράς και ο Φοίνικας επικράτησε με 3-1 του Παναθηναϊκού, ενώ στον Α΄γύρο και πάλι ο Φοίνικας νίκησε 3-0 σετ. Σε 26 αγώνες πρωταθλήματος ο Φοίνικάς προηγείται στις νίκες 14-12.
Δείτε ακόμα
-
29/07/2026 | 09:50Επιστροφή Σουλτάνας Κιουτσιούκη στον ΑΟ Θήρας - η 29χρονη πρώην κεντρική της ΑΕΚ (1,86 μ.) ανακοινώθηκε και επίσημα -
29/07/2026 | 09:35Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Τετάρτης (29/7) -
29/07/2026 | 09:15Με ΑΕΚ – Σάμσουνσπορ οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Τετάρτης 29/07 -
28/07/2026 | 20:07Πανθηραικός: Η αντίστροφη μέτρηση για την νέα αγωνιστική περίοδο αρχίζει - ανακοίνωσε την έναρξη της προετοιμασίας -
28/07/2026 | 17:04Φόροι: Τι πρέπει να πληρωθεί μέχρι την Παρασκευή -
28/07/2026 | 16:53ΕΠΣ Κυκλάδων: Προς παραμονή ο Τριανταφυλλάκος στον ΑΟ Πύργου - έκλεισε Αγγελή και Παπόπουλο από τον Πανθηραικό -
28/07/2026 | 13:45ΕΠΣ Κυκλάδων: «Κλείνει» τον ποιοτικό Ραχίμ η Θύελλα Καμαρίου -
28/07/2026 | 12:10Santorini Socca League: Αποκλειστική συνέντευξη του Ομοσπονδιακού Προπονητή socca Γιώργου Μπαστάκη στο Santorini Sport - Η Σαντορίνη είναι ένα νησί με τεράστια αναγνωρισιμότητα και δημιουργούνται μεγάλες προοπτικές για το socca. -
28/07/2026 | 11:35Έρχονται σήμερα οι Koza Mostra στο «9ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» -
28/07/2026 | 10:40Super League 2: Mε ελεύθερη μεταγραφή παρέμεινε ο Μάρκο Νίνο στην Ελλάς Σύρου