20/07/2022 | 12:13
Βολεϊ
Αυγενάκης: «Θα επιλύσουμε το πρόβλημα της ομοσπονδίας βόλεϊ με το Υπουργείο Οικονομικών»
Ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρενέβη στο μείζον θέμα που προέκυψε στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και με δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι θα ενεργήσει και θα εξαντλήσει κάθε περιθώρθιο για την επίλυση του προβλήματος.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα (19/7) το μεσημέρι, η ΕΟΠΕ έχει εισέλθει από την περασμένη Παρασκευή (15/7) σε καθεστώς πτώχευσης, καθώς μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της για χρέος 300.000 ευρώ προς την εταιρεία σεκιούριτι FALCON, που πριν από 15 χρόνια είχε αναλάβει την φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης «Σπίτι του Στίβου και Βόλεϊ», στην Παιανία.
Ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Περικλής Μπακοδήμος και ο υπεύθυνος του μπιτς βόλεϊ, Αλέκος Παρασκευόπουλους, ενημερώθηκαν για άμεση αναστολή και ματαίωση όλων των δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων οι προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.
Αυτονοήτως, η Ομοσπονδία δεν έχει επίσης δυνατότητα να πληρώσει μισθοδοσίες και πάγιες υποχρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα θα διακοπούν οι πληρωμές για τους διακανονισμούς των χρεών προηγούμενων διοικήσεων.
Από την πλευρά του, ο πολιτικός προϊστάμενος του ελληνικού Αθλητισμού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι άφρονες πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες οδήγησαν και στη 10ετή απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Παιανία, των οποίων τώρα δρομολογούμε την επαναλειτουργία, πλήττουν σοβαρά και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη.
Η Ομοσπονδία του βόλεϊ, υπό τη χρηστή προεδρία του Γιώργου Καραμπέτσου, έχει κάνει τιτάνιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να εξορθολογήσει οικονομικά τα βάρη που κληρονόμησε. Συνεργαζόμαστε άριστα και υποστηρίζουμε διαρκώς τον αγώνα της, όπως άλλωστε και η ίδια δηλώνει. Και μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, θα εξαντλήσουμε και τώρα κάθε περιθώριο για την επίλυση του επείγοντος προβλήματος.
Οι αθλητές, τα σωματεία και οι αθλούμενοι ούτε ευθύνονται για τις κακές πρακτικές του παρελθόντος, ούτε είναι δυνατόν να υποστούν τις συνέπειες αναστολής της ανάπτυξης του αθλήματος του βόλεϊ».
Δείτε ακόμα
-
18/10/2026 | 21:44Πανθηραϊκός: Θλίψη για την "απώλεια" του Ιωάννη Ρούσσου (Κάστρος) -
18/10/2026 | 19:15Santorini Socca League: Μεγάλη στιγμή...με τα γαλανόλευκα ο Μπιρμπίλη[φώτο] - αύριο με την Κροατία το πρώτο παιχνίδι -
18/10/2026 | 18:00Γ Εθνική:Τελικά αποτελέσματα σε όλους τους ομίλους -
18/10/2026 | 17:16Super league 2: Τελικά αποτελέσματα Κυριακής 18/10 ( 7η αγωνιστική) -
18/10/2026 | 14:01Santorini Socca League: Δυσκολεύτηκε απέναντι στον Άρη, αλλά νίκησε τον Ολυμπιακό η Κ12 - όλο το ρεπορτάζ [φώτο] -
18/10/2026 | 11:40Μανώλης Σκουλικάρης: Στο 14-11, όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος, πρέπει να τελειώνεις το ματς! -
18/10/2026 | 11:20Γ Εθνική:Το πρόγραμμα της Κυριακής 18/10 σε όλους τους ομίλους -
18/10/2026 | 10:15Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Κυριακής (18/10) -
18/10/2026 | 09:41Oι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής (18/10) -
18/10/2026 | 08:23ΕΠΣ Κυκλάδων: Εύκολο έργο για την Θύελλα Καμαρίου στη Πάρο