20/07/2022 | 12:13
Βολεϊ
Αυγενάκης: «Θα επιλύσουμε το πρόβλημα της ομοσπονδίας βόλεϊ με το Υπουργείο Οικονομικών»
Ο υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, παρενέβη στο μείζον θέμα που προέκυψε στην Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης και με δήλωσή του κατέστησε σαφές ότι θα ενεργήσει και θα εξαντλήσει κάθε περιθώρθιο για την επίλυση του προβλήματος.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα (19/7) το μεσημέρι, η ΕΟΠΕ έχει εισέλθει από την περασμένη Παρασκευή (15/7) σε καθεστώς πτώχευσης, καθώς μπλοκαρίστηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί της για χρέος 300.000 ευρώ προς την εταιρεία σεκιούριτι FALCON, που πριν από 15 χρόνια είχε αναλάβει την φύλαξη της Ολυμπιακής Εγκατάστασης «Σπίτι του Στίβου και Βόλεϊ», στην Παιανία.
Ο τεχνικός διευθυντής της Ομοσπονδίας, Περικλής Μπακοδήμος και ο υπεύθυνος του μπιτς βόλεϊ, Αλέκος Παρασκευόπουλους, ενημερώθηκαν για άμεση αναστολή και ματαίωση όλων των δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων οι προετοιμασίες των Εθνικών ομάδων για τα προκριματικά των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.
Αυτονοήτως, η Ομοσπονδία δεν έχει επίσης δυνατότητα να πληρώσει μισθοδοσίες και πάγιες υποχρεώσεις, ενώ ταυτόχρονα θα διακοπούν οι πληρωμές για τους διακανονισμούς των χρεών προηγούμενων διοικήσεων.
Από την πλευρά του, ο πολιτικός προϊστάμενος του ελληνικού Αθλητισμού προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Οι άφρονες πρακτικές του παρελθόντος, οι οποίες οδήγησαν και στη 10ετή απαξίωση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων στην Παιανία, των οποίων τώρα δρομολογούμε την επαναλειτουργία, πλήττουν σοβαρά και την Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, χωρίς να έχει την παραμικρή ευθύνη.
Η Ομοσπονδία του βόλεϊ, υπό τη χρηστή προεδρία του Γιώργου Καραμπέτσου, έχει κάνει τιτάνιες προσπάθειες τα τελευταία χρόνια για να εξορθολογήσει οικονομικά τα βάρη που κληρονόμησε. Συνεργαζόμαστε άριστα και υποστηρίζουμε διαρκώς τον αγώνα της, όπως άλλωστε και η ίδια δηλώνει. Και μαζί με το Υπουργείο Οικονομικών, θα εξαντλήσουμε και τώρα κάθε περιθώριο για την επίλυση του επείγοντος προβλήματος.
Οι αθλητές, τα σωματεία και οι αθλούμενοι ούτε ευθύνονται για τις κακές πρακτικές του παρελθόντος, ούτε είναι δυνατόν να υποστούν τις συνέπειες αναστολής της ανάπτυξης του αθλήματος του βόλεϊ».
Δείτε ακόμα
-
18/07/2026 | 11:23Santorini socca league: Ώρα για Final Four- το πρόγραμμα του Σαββάτου -
18/07/2026 | 10:19Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (18/7) -
18/07/2026 | 09:40Γ Εθνική: Αυτή είναι η νέα ομάδα του ...Νίκου Παντέλη -
18/07/2026 | 09:30Ολυμπιακός – Φορτούνα Σίταρντ 3-1: "Μαγικός" ο Ζότα Σίλβα, που έκανε ντεμπούτο με χατ-τρικ -
18/07/2026 | 09:20«Ανακαινίζω 2026»: Διευρύνονται τα κριτήρια -
18/07/2026 | 09:00Με Γαλλία-Αγγλία και Ολυμπιακό -Άγιαξ οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου (18/7) -
17/07/2026 | 19:10Ένας από τους κορυφαίους προπονητές στο Socca έρχεται στη Σαντορίνη! -
17/07/2026 | 18:21Γ Εθνική: Το τελικό πλάνο...τόσοι πέφτουν ,τόσοι ανεβαίνουν - Τι λέει η προκήρυξη της νέας Γ εθνικής -
17/07/2026 | 17:37ΕΠΣ Κυκλάδων: Ευχαρίστησε τον Δήμο για την παραχώρηση του γηπέδου της Ερμούπολης -
17/07/2026 | 16:28Έως ...τότε η παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος