18/10/2021 | 16:57
ΑΟ Θηρας
Μέλη του Α.Ο. Θήρας σε σεμινάριο ‘’ζωής’’ του Δ.Α.Π.Π.Ο.Σ
Ένα πραγματικό «μάθημα» ζωής πήραν το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου μέλη της «οικογένειάς» του Α.Ο. Θήρας , παρακολουθώντας το σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης και Πρώτων Βοηθειών, που διοργάνωσε ο Δημοτικός Αθλητικός Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Οργανισμός Σαντορίνης στο ανοιχτό γήπεδο καλαθοσφαίρισης στον προαύλιο χώρο του Δ.ΑΠ.Π.Ο.Σ.
Ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ανδρέας Πατηνιώτης, η αρχηγός της ομάδας Μαριαλένα Αρτακιανού, οι προπονήτριες των ακαδημιών μας, Άρτεμις Σκορδίλη, Μαριλία Κυλικα και η φυσιοθεραπεύτριά μας, Μαρία Γάκη μαζί με τους άλλους συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στην πολύτιμη παροχή Πρώτων Βοηθειών, παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον την άρτια παρουσίαση του επαγγελματία εκπαιδευτή και διασώστη κ. Τσατσανίδη Βασίλη, στον σημαντικό τρόπου αντιμετώπισης επειγόντων περιστατικών που συμβαίνουν στην καθημερινή μας ζωή.
Ιδιαίτερα σημαντική όμως ήταν η εκμάθηση της Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ), η σωστή χρήση του μηχάνηματος απινιδωτή, αλλά και φιάλης οξυγόνου, για τις περιπτώσεις εκείνες όπου κάποιος συνάνθρωπός έχει χάσει τις αισθήσεις του ή αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα.
Η αρχηγός της ομάδας μας χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, το σεμινάριο του Δ.ΑΠ.Π.Ο.Σ «ως μία απίστευτη εμπειρία»: «Είμαι πολύ χαρούμενη που κατάφερα και παρακολούθησα από κοντά σεμινάριο για πρώτες βοήθειες και είχα και τη δυνατότητα φυσικά να εφαρμόσω και πρακτική ΚΑΡΠΑ σε κούκλα. Είναι απίστευτη εμπειρία και θα’ θελα να πω σε όλους ότι αξίζει να παρακολουθήσουν από κοντά τέτοια μαθήματα. Ειδικά οι εκπαιδευτικοί, προπονητές , αθλητές θα πρέπει να έχουν μία γνώση από πρώτες βοήθειες, ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν σε κάποιο έκτακτο περιστατικό να παράσχουν την πολύτιμη βοήθεια μέχρι να έρθει το ΕΚΑΒ. Αρκεί μόνο ένα μάθημα, ώστε να μάθεις τα βασικά και να μπορέσεις, εάν χρειαστεί, να βοηθήσεις έναν συνάνθρωπο σου, ακόμη και να τους σώσεις την ζωή…».
Η διοίκηση του Α.Ο. Θήρας αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τα θερμά της συγχαρητήρια στο ΔΑΠΠΟΣ για τη διοργάνωση αυτού του πολύ σημαντικού και άρτιου σεμιναρίου και τις ευχαριστίες της κυρίως στον πρόεδρο του Οργανισμού, κύριο Βασίλη Αλαφούζο για την πρωτοπόρα και καινοτόμο πρωτοβουλία του, καθώς και στον εκπαιδευτή και διασώστη κ. Τσατσανίδη Βασίλη για το σπουδαίο έργο που επιτελεί.
Ευχή όλων μας είναι να συνεχιστούν τέτοια σημαντικά σεμινάρια και να εκπαιδευτούν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών, όσο το δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες μας.
Εκ του Δ.Σ. του Α.Ο. Θήρας




Δείτε ακόμα
-
15/10/2025 | 21:25Σε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ γυναικών ο Συριανός Κουμπαράκης!
-
15/10/2025 | 16:31Γ Εθνική :Ανεβαίνει συνεχώς ο Μήνας της ΑΕΜυκόνου - Αναλυτικά τα πρώτα "κανόνια" σε όλους τους ομίλους
-
15/10/2025 | 13:45Κύπελλο ερασιτεχνών :Ντέρμπι για την ΑΕΜυκόνου - Αυτός είναι ο αντίπαλός της / όλα τα ζευγάρια
-
15/10/2025 | 10:45EuroLeague :Σήμερα το δεύτερο "πιάτο" της 4ης αγωνιστικής - Με Βιλερμπάν ο Παναθηναϊκός /οι ώρες και τα κανάλια των παιχνιδιών
-
15/10/2025 | 10:20Οι αγώνες της 2ης Αγωνιστικής της “Santorini Basketball League 2025-2026”
-
15/10/2025 | 10:05EuroLeague :Η βαθμολογία μετά την ήττα του Ολυμπιακού
-
15/10/2025 | 09:45Super League 2 :Σάββατο ή Ελλάς Σύρου - το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής
-
15/10/2025 | 09:15Συντάξεις Νοεμβρίου: Οι ημερομηνίες πληρωμών για όλους τους συνταξιούχους
-
14/10/2025 | 21:30Συγκλονιστικό: Νίκησε τον καρκίνο και επέστρεψε στον ΑΟ Θήρας!
-
14/10/2025 | 14:51Πήρε το δίπλωμα UEFA D η Βαρβάρα Κυριακάκη - Τα συγχαρητήρια της Θύελλας Καμαρίου