18/08/2020 | 20:30
Βολεϊ
ΑΕΚ: Ανακοίνωσε την ανιψιά της Κριστίνα Πιρβ, Αριάνα!
Ένα όνομα «βαρύ» και ιστορικό φιγουράρει εδώ και λίγες ώρες στο ρόστερ της γυναικείας ομάδας της ΑΕΚ, καθώς η «Ένωση» ανακοίνωσε την απόκτηση της 24χρονης διεθνούς άσου της Ρουμανίας, Αριάνα Πιρβ, ανιψιά της θρύλου του παγκόσμιου βόλεϊ, Κριστίνας Πιρβ.
Η Αριάνα αγωνίστηκε τελευταία για 1,5 χρόνο στην Ντιναμό Βουκουρεστίου, οδηγώντας την ομάδα - που έκανε μεγάλη καριέρα η διάσημη θεία της - στη 2η θέση στο Πρωτάθλημα, πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο στην φετινή προσπάθεια διάκρισης των «κιτρινόμαυρων» στην Volley League γυναικών 2020-2021.
Η διεθνής άσος της Ρουμανίας, στο πρόσφατο παρελθόν έχει βρεθεί στο πλαίσιο πολλών διεθνών διοργανώσεων, αντιμέτωπη τόσο με την Εθνική Ελλάδας, όσο και με την πρωταθλήτρια ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ τη σεζόν 2014/15 ήταν συμπαίκτρια στην ιταλική Delta Trentino, με την πρώην διεθνή άσο της ΑΕΚ, Μαρία Λαμπρινίδου.
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«Η ΑΕΚ βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έναρξη της συνεργασίας της με την Ariana Pirv. Η 24χρονη (24/05/1996) ακραία από την Ρουμανία, ύψους 1,82 μ., υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο και εντάσσεται στο δυναμικό της γυναικείας ομάδας βόλεϊ του Συλλόγου.
Η Arian Pirv ξεκίνησε την καριέρα της από την ιταλική Reale Mutua Fenera Chieri, όπου αγωνίστηκε για δύο αγωνιστικές περιόδους (2011-2013). Το 2013 πήρε μεταγραφή για την Trentino Rosa και μετά από δύο χρόνια (2013-2015) μετακόμισε στην επίσης ιταλική Volley Soverato. Στα μισά της σεζόν 2015-16 μεταπήδησε στην Beng Rovigo Volley, ενώ την επόμενη χρονιά φόρεσε τη φανέλα της κατόχου του Challenge Cup, CSM Bucuresti. Ακολούθησαν οι επίσης ρουμάνικες, UVT Agroland Timisoara (2017-18), CS “U” NTT Data Cluj (2018-19), ενώ τον Ιανουάριο του 2019 πήρε μεταγραφή για την Dinamo Bucuresti, με την οποία αγωνίστηκε για 1,5 χρόνο, οδηγώντας την στη 2η θέση στο Πρωτάθλημα, πριν ολοκληρωθεί η διοργάνωση λόγω της πανδημίας.
Παράλληλα, η κόρη της θρύλου του ρουμανικού βόλεϊ Cristina Pirv, είναι βασικό μέλος της Εθνικής Ομάδας της Ρουμανίας, ενώ έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές της χώρας της.
Μετά την επισημοποίηση της συμφωνίας η Ariana Pirv δήλωσε στο aek.gr: “Είμαι πολύ χαρούμενη για τη μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν με αυτούς της ΑΕΚ, θέλω πάντα να αγωνίζομαι στο κορυφαίο επίπεδο και να διεκδικώ τίτλους. Θέλω να δείξω σε όλους τι αξίζω. Την ΑΕΚ την γνώριζα, όπως γνωρίζω και πολλά πράγματα για το Σύλλογο, καθώς ο πατέρας μου ήταν συμπαίκτης με τον Άντον Ντόμπος, που έπαιζε στην ΑΕΚ. Είναι πολύ καλοί φίλοι και γνωρίζονται από παιδιά. Η Ελλάδα είναι μία πανέμορφη χώρα, την οποία έχω επισκεφθεί και με αγώνες και πραγματικά μου άρεσε πάρα πολύ. Φυσικά, γνωρίζω πάρα πολλά και για τους φιλάθλους της ΑΕΚ και για την ατμόσφαιρα που δημιουργούν στο γήπεδο. Ανυπομονώ να ξεκινήσουν οι αγώνες και να τους δω όλους στο πλευρό μας“.
Ariana, καλωσήρθες στην οικογένεια της ΑΕΚ!»
Δείτε ακόμα
-
03/09/2026 | 14:04Προχωράει η αναβάθμιση του γηπέδου του Πανθηραϊκού - ανέβηκαν στο «διαύγεια» οι αποφάσεις του δημοτικού Συμβουλίου για την ολοκλήρωση -
03/09/2026 | 13:44Η υπερηφάνεια του «Νταντή» για την …Μαρία του - αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -
03/09/2026 | 12:35Super League 2: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας - αυτός σφυρίζει την Ελλάς Σύρου -
03/09/2026 | 11:25Έρχεται φιλικό παιχνίδι Πανθηραικού -ΑΟ Πύργου το Σάββατο στα Φηρά -
03/09/2026 | 10:24Superbet Κύπελλο Ελλάδας: Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας και η βαθμολογία στη League Phase -
03/09/2026 | 09:45Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης (03/09) -
03/09/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης (03/09) -
02/09/2026 | 16:18Η NST Travel και η οικογένεια Παγώνη στο πλευρό του Α.Ο. Θήρας και τη νέα σεζόν! -
02/09/2026 | 14:15Ο Γιάννης Χατζόπουλος στο «9ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» -
02/09/2026 | 12:35ON THE RADAR: Σταύρος Αγγελής... ο Έλληνας Vardy της Super League;