27/09/2021 | 19:59
Super League
ΠΑΣ Γιάννινα - ΟΦΗ 1-1: Συνεχίζουν και οι δύο το αήττητο σερί τους
ΠΑΣ Γιάννινα και ΟΦΗ συνέχισαν την αήττητη πορεία τους στο εφετινό πρωτάθλημα, με τη μεταξύ τους αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες», στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής, να ολοκληρώνεται ισόπαλη 1-1.
Το παιχνίδι ήταν εξαρχής επιθετικό και πλούσιο σε φάσεις, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με πέναλτι του Νέιρα στο 12΄ και τους Ηπειρώτες να ισοφαρίζουν με τον Μιλιντσεάνου στο 22΄.
Ο ΟΦΗ μάλιστα κατέρριψε το αήττητο ρεκόρ του που ήταν οι 10 αγώνες και το οποίο είχε από τον Απρίλιο του 1986 έως τον Νοέμβριο του ίδιου έτους, καθώς απόψε στα Γιάννενα συμπλήρωσε 11 παιχνίδια χωρίς ήττα.
Ο αγώνας ξεκίνησε με τρελό ρυθμό και την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω, με τον ΟΦΗ να ανοίγει το σκορ στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη που δημιούργησε. Στο 9ο λεπτό ο Εραμούσπε ανέτρεψε στην περιοχή τον Λάμπρου και ο διαιτητής Αγγελάκης, με τη χρήση του VAR, έδειξε τα 11 μέτρα ύστερα από δύο λεπτά, για να ανοίξει το σκορ ο Νέιρα στο 12΄.
Η απάντηση των γηπεδούχων δεν άργησε, πάντως, καθώς στο 22΄ ο Μιλιντσεάνου με ωραία κίνηση και σουτ ισοφάρισε. Μάλιστα, ο ΠΑΣ παραλίγο να πάρει και προβάδισμα στο 39΄, με την κεφαλιά του Περέα από σέντρα του Σάλιακα να φεύγει μόλις άουτ, ενώ στο 40΄ η έξοχη ενέργεια του Νέιρα κατέληξε σε κόρνερ.
Η ομάδα του Μεταξά προσπάθησε στο δεύτερο ημίχρονο να φτάσει στην ολική ανατροπή, ανέλαβε τον ολοκληρωτικό έλεγχο και στο 56΄, σε νέα απίθανη σέντρα του Σάλιακα, η κεφαλιά του Κάργα έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο διάστημα μεταξύ 60ού 61ου λεπτού η περιοχή του Επασί πήρε... φωτιά!
Στο 60΄ λοιπόν ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ έκανε την απόκρουση του αγώνα σε τετ-α-τετ του Μορέιρα και στο 61΄, σε νέο στημένο του Σάλιακα (κόρνερ) ακόμη μια κεφαλιά από τον Κάργα ξανάφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 70΄ ο δαιμόνιος Σάλιακας γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Μορέιρα μόνος του δεν μπόρεσε να πλασάρει (!).
Στη μία και μοναδική φορά που οι Κρήτες ανησύχησαν ουσιαστικά τον Λοντίγκιν στην επανάληψη έφτασαν κοντά στο γκολ, αλλά ο κεραυνός του Ντουρμισάι από περίπου 40 μέτρα έστειλε την μπάλα να προσκρούσει με πάταγο στο οριζόντιο δοκάρι, στο 72ο λεπτό.
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Κάργας, Σάλιακας, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ντομίνγκεθ, Σναϊντερ, Περέα (90΄+3 Λιάσος), Μιλιντσεάνου (78΄ Τριάδης), Μορέιρα.
ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Πασαλίδης (56΄ Διαμαντής, 66΄ Κοροβέσης), Μαρινάκης, Λάμπρου, Νέιρα (83΄ Σελίμοβιτς), Βούρος, Γκαγέγκος, Ντουρμισάι, Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (66΄ Ντε Γκουζμάν), Βαν Ντούινεν (84΄ Γρίβας).
Δείτε ακόμα
-
18/07/2026 | 09:40Γ Εθνική: Αυτή είναι η νέα ομάδα του ...Νίκου Παντέλη -
18/07/2026 | 09:30Ολυμπιακός – Φορτούνα Σίταρντ 3-1: "Μαγικός" ο Ζότα Σίλβα, που έκανε ντεμπούτο με χατ-τρικ -
18/07/2026 | 09:20«Ανακαινίζω 2026»: Διευρύνονται τα κριτήρια -
18/07/2026 | 09:00Με Γαλλία-Αγγλία και Ολυμπιακό -Άγιαξ οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου (18/7) -
17/07/2026 | 19:10Ένας από τους κορυφαίους προπονητές στο Socca έρχεται στη Σαντορίνη! -
17/07/2026 | 18:21Γ Εθνική: Το τελικό πλάνο...τόσοι πέφτουν ,τόσοι ανεβαίνουν - Τι λέει η προκήρυξη της νέας Γ εθνικής -
17/07/2026 | 17:37ΕΠΣ Κυκλάδων: Ευχαρίστησε τον Δήμο για την παραχώρηση του γηπέδου της Ερμούπολης -
17/07/2026 | 16:28Έως ...τότε η παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος -
17/07/2026 | 15:23Γ Εθνική: Δίνει "χώρο" και στους Ναξιώτες ο Παναξιακός - ανανέωσε την συνεργασία με τον... Καλαβρό -
17/07/2026 | 14:25Super League 2: "Στρατηγική" συμφωνία για 3 χρόνια και εγένετο..."Superbet League 2"