25/09/2020 | 12:07
Super League
Ολυμπιακός και Ατρόμητος απαλλάχθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας
Την απαλλαγή των ΠΑΕ Ολυμπιακού και Ατρομήτου, όπως και των Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργου Σπανού, καθώς και των υπόλοιπων φυσικών προσώπων που κατηγορούνταν για χειραγώγηση του αγώνα των δύο ομάδων στις 5 Φεβρουαρίου 2015 (2-1) αποφάσισε η Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.
Σύμφωνα με πρόσφατο ρεπορτάζ το οποίο και επιβεβαιώθηκε από δημοσιογράφο του Ολυμπιακού, οι εμπλεκόμενοι των δύο πλευρών ενημερώθηκαν από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ, πως απαλλάσσονται από τις κατηγορίες, μετά την ακροαματική διαδικασία που είχε ξεκινήσει στις 1/7 στο Εφετείο Αθηνών.
Αθώοι, επίσης, κρίθηκαν ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Αριστείδης Σταθόπουλος, ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο πρώην σύμβουλος της ΕΠΟ Νίκος Προύντζος, ο προπονητής Σα Πίντο, ο πρώην διοικητικός παράγων του Ατρομήτου, Γιάννης Αγγελόπουλος, οι πρώην διαιτητές, Ηλίας Σπάθας, Αλέξανδρος Δημητρόπουλος, Κώστας Ιωαννίδης, Απόστολος Αμπάρκιολης, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής (για το χρονικό διάστημα πριν τις 23.12.2014).
Απαράδεκτη κρίθηκε η πειθαρχική διαδικασία ως προς τους Αθανάσιο Μπριάκο, Θεόδωρο Κουρίδη και Γεώργιο Δούρο, καθώς και για τον Γιώργο Σαρρή, όσον αφορά το διάστημα από τις 23.12.2014 και έπειτα.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ η ερευνήτρια της Επιτροπής, Παναγιώτα Σπανού, είχε κρίνει, ότι υπάρχουν ενδείξεις αλλοίωσης αποτελεσμάτων και εισηγούνταν τον υποβιβασμό Ολυμπιακού - Ατρομήτου, αλλά και τον διά βίου αποκλεισμό των μεγαλομετόχων των δύο ομάδων. Πλέον, υπάρχει δικαίωμα έφεσης από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα εντός πέντε ημερών.
Η υπόθεση πάντως παραμένει ανοιχτή σε ποινικό επίπεδο τόσο για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, όσο και για ακόμη 27 πρόσωπα που κατηγορούνται για αλλοίωση αποτελεσμάτων και σύσταση συμμορίας. Η δίκη αυτή συνεχίζεται κανονικά στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.
Δείτε ακόμα
-
18/07/2026 | 11:23Santorini socca league: Ώρα για Final Four- το πρόγραμμα του Σαββάτου -
18/07/2026 | 10:19Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (18/7) -
18/07/2026 | 09:40Γ Εθνική: Αυτή είναι η νέα ομάδα του ...Νίκου Παντέλη -
18/07/2026 | 09:30Ολυμπιακός – Φορτούνα Σίταρντ 3-1: "Μαγικός" ο Ζότα Σίλβα, που έκανε ντεμπούτο με χατ-τρικ -
18/07/2026 | 09:20«Ανακαινίζω 2026»: Διευρύνονται τα κριτήρια -
18/07/2026 | 09:00Με Γαλλία-Αγγλία και Ολυμπιακό -Άγιαξ οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου (18/7) -
17/07/2026 | 19:10Ένας από τους κορυφαίους προπονητές στο Socca έρχεται στη Σαντορίνη! -
17/07/2026 | 18:21Γ Εθνική: Το τελικό πλάνο...τόσοι πέφτουν ,τόσοι ανεβαίνουν - Τι λέει η προκήρυξη της νέας Γ εθνικής -
17/07/2026 | 17:37ΕΠΣ Κυκλάδων: Ευχαρίστησε τον Δήμο για την παραχώρηση του γηπέδου της Ερμούπολης -
17/07/2026 | 16:28Έως ...τότε η παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος