07/04/2024 | 22:54
Super League
Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και έμεινε στην κορυφή
Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, ο ΠΑΟΚ «απέδρασε» από τη Νέα Φιλαδέλφεια με ισοπαλία 2-2 εναντίον της ΑΕΚ και παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας μετά την 4η αγωνιστική των Play off της Super League.
Οι Γκατσίνοβις (30΄), Άμραμπατ (49΄) έδωσαν το προβάδισμα στους γηπεδούχους, ενώ «απάντησαν» για τον ΠΑΟΚ οι Μπάμπα Ραχμάν (62΄), Οζντόεφ (89΄).
Ο ΠΑΟΚ εμφανίστηκε στην OPAP Arena πολύ πιο «διαβασμένος» σε σχέση με τις προηγούμενες επισκέψεις του. Κρατώντας κοντά τις γραμμές του, κατάφερε να αποφύγει τους κινδύνους και να κρατήσει τους γηπεδούχους μακριά από την περιοχή του. Όμως η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη ευκαιρία της, με μια υποδειγματική αντεπίθεση ακριβώς στο 30΄. Οι Λιβάι Γκαρσία και Πινέδα έκαναν άψογες επιλογές και ο Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς την τέλεια εκτέλεση για να σημειώσει ένα κρίσιμο γκολ και να βγάλει την ομάδα του από το αδιέξοδο.
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και απείλησε με μια κεφαλιά του εντελώς αμαρκάριστου Κετζιόρα, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου ο ΠΑΟΚ έκανε «δώρο» στην ΑΕΚ το 2-0. Ο Άμραμπατ ανέλαβε την εκτέλεση ενός φάουλ από πλάγια αριστερά, ιδανική θέση για σέντρα. Όμως πραγματοποίησε μια πολύ έξυπνη -σχεδόν συρτή- εκτέλεση προς τη γωνία του Κοτάρσκι, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και είδε τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του στο 49΄.
Οι Θεσσαλονικείς απάντησαν γρήγορα με «ξερό» σουτ του Μπάμπα Ραχμάν στο 62΄ κι ενώ νωρίτερα είχε χάσει μεγάλη ευκαιρία ο Ντεσπόντοφ (απόκρουση Αθανασιάδη). Από το σημείο εκείνο το ματς «πήρε φωτιά» με τα σκληρά μαρκαρίσματα να διαδέχονται το ένα το άλλο και το Γερμανό διαιτητή να «μοιράζει» κίτρινες κάρτες. Οι φιλοξενούμενοι είχαν αρχίσει να πιστεύουν στην ανατροπή, ενώ από την άλλη οι γηπεδούχοι παρουσίαζαν σημάδια κόπωσης. Ο ΠΑΟΚ περίμενε την ευκαιρία του και αυτή ήλθε ακριβώς με τη συμπλήρωση 90 λεπτών. Από σέντρα του Ραχμάν, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και ο Οζντόεφ, πεσμένος στο έδαφος, έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (79΄ Σιντιμπέ), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (73΄ Γιόνσον), Γκατσίνοβιτς (87΄ Φερνάντες), Ελίασον, Πινέδα (87΄ Μάνταλος), Γκαρσία (46΄ Πόνσε)
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Ότο (59΄ Σάστρε), Μπάμπα, Μειτέ, Σβαμπ (66΄ Οζντόεφ), Μουργκ (59΄ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας, Ζίβκοβιτς, Μπράντον (59΄ Σαμάτα)
ΑΠΕ
Δείτε ακόμα
-
22/04/2025 | 12:35Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου
-
22/04/2025 | 10:14Σταθερά στην κορυφή των σκόρερ ο Γκιόκερες
-
22/04/2025 | 09:25«Κορυφαία μεταγραφή της Μπενφίκα στον 21ο αιώνα, ο Βαγγέλης Παυλίδης»
-
22/04/2025 | 09:16Euroleague: Ξεκινάνε τα play off, πρώτος ρίχνεται στη μάχη ο Παναθηναϊκός
-
22/04/2025 | 08:44Θύελλα Καμαρίου : "Τρέξε να κλείσεις θέση και να γίνεις κι εσύ κομμάτι της ιστορίας της ομάδας "
-
21/04/2025 | 11:00Η Εθνική πόλο γυναικών είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια
-
21/04/2025 | 10:00Συνταξιούχοι: Αναδρομικά ως 3.500 ευρώ σε 70.000 δικαιούχους – Ποιοι θα τα λάβουν
-
20/04/2025 | 07:50Καλό Πάσχα !
-
19/04/2025 | 16:59ΕΠΣ Κυκλάδων : Με μια ομάδα λιγότερη ο όμιλος του πρωταθλητή Κυκλάδων στα μπαράζ για την Γ Εθνική
-
19/04/2025 | 13:00Ο χάρτης της επόμενης Super League 2 έχει και... Ελλάς Σύρου μέσα