23/12/2021 | 19:07
Super League
Κύπελλο : Σφράγισε το εισιτήριο για την "8άδα" και ο Παναθηναϊκός
Θέση στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας έκλεισε ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έφυγε με το «λευκό» 0-0 από το «Πανθεσσαλικό Στάδιο» κόντρα στο Βόλο κι «ακουμπώντας» στη νίκη του με 2-1 στον πρώτο αγώνα της Λεωφόρου, πήρε το «εισιτήριο» της πρόκρισης για την επόμενη φάση. Έχασαν πάρα πολλές ευκαιρίες οι «πράσινοι» για να πάρουν τη νίκη, με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν τον αγώνα οι γηπεδούχοι μετά την αποβολή του Γκρίλο στο 80’.
Ο Παναθηναϊκός μπήκε πολύ δυνατά και πιεστικά στον αγώνα, ψάχνοντας από νωρίς ένα γκολ που θα έκανε πιο εύκολο το έργο του. Κι έφτασε πολύ κοντά μόλις στο 3ο λεπτό, όταν από σέντρα του Κώτσιρα, ο Βιγιαφάνιες έπιασε εξαιρετική κεφαλιά, αλλά ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ με εκτίναξε στο αριστερό «παραθυράκι» του.
Στο αμέσως επόμενο λεπτό, έπειτα από κλέψιμο της μπάλας ο Αϊτόρ σέντραρε προς τον Μαουρίσιο, που έπιασε νέα κεφαλιά ολομόναχος στην περιοχή, αλλά μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Κότνικ.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πρεσάρει ψηλά και στο 20’ έχασε άλλη μία καλή ευκαιρία, όταν ο Χατζηγιοβάνης έκανε εντυπωσιακή κίνηση από τα αριστερά και σούταρε φαλτσαριστά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.
Στο 31’ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Βέλεθ (γυριστή κεφαλιά από φάουλ του Αϊτόρ), καθώς ο Ισπανός στόπερ ήταν ένα βήμα πιο μπροστά από τον τελευταίο αμυνόμενο του Βόλου, όπως επιβεβαίωσε και το VAR.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε σε πιο αργό τέμπο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας και το Βόλο, να ψάχνει τη δική του στιγμή σε κάποια αντεπίθεση. Στο 70’ από σέντρα του Αϊτόρ και κεφαλιά-γύρισμα του Χατζηγιοβάνη, ο Μαουρίσιο έπιασε «αέρα» χάνοντας μοναδική ευκαιρία από τα πέντε μέτρα.
Στο 80’ ο Μακέντα βρήκε εξαιρετικά τον Παλάσιος στο ανοικτό γήπεδο, ο Αργεντινός πρόλαβε στο σπριντ τον Γκρίλο και ο αμυντικός του Βόλου τον ανέτρεψε καθαρά, αντικρίζοντας την απευθείας κόκκινη του διαιτητή Μανούχου.
Στο 82’ ο Παναθηναϊκός έφτασε κοντά στο γκολ, όταν από φάση διαρκείας και ασίστ του Αϊτόρ, ο Μακέντα βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά σημάδεψε πολύ ψηλά πάνω από τα δοκάρια του Κότνικ, ενώ στο αμέσως επόμενο λεπτό, σε νέα αντεπίθεση των «πράσινων» ο Μαουρίσιο πλάσαρε στο οριζόντιο δοκάρι.
ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κότνικ, Μπαριέντος (72’ Νίνης), Ρομέρο, Γκρίλο, Φεράρι, Τσοκάνης (54’ Ορόζ), Σοάρες (79’ Ροσέρο), Φερνάντες, Ρεγκατέν, Μπαρτόλο, Φαν Φέερτ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Σάντσες, Ρούμπεν, Μαουρίσιο (87’ Λούντκβιστ), Αϊτόρ (87’ Βιτάλ), Βιγιαφάνιες, Χατζηγιοβάνης (76’ Παλάσιος), Μακέντα (87’ Ιωαννίδης).
Δείτε ακόμα
-
18/07/2026 | 11:23Santorini socca league: Ώρα για Final Four- το πρόγραμμα του Σαββάτου -
18/07/2026 | 10:19Τα αθλητικά πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (18/7) -
18/07/2026 | 09:40Γ Εθνική: Αυτή είναι η νέα ομάδα του ...Νίκου Παντέλη -
18/07/2026 | 09:30Ολυμπιακός – Φορτούνα Σίταρντ 3-1: "Μαγικός" ο Ζότα Σίλβα, που έκανε ντεμπούτο με χατ-τρικ -
18/07/2026 | 09:20«Ανακαινίζω 2026»: Διευρύνονται τα κριτήρια -
18/07/2026 | 09:00Με Γαλλία-Αγγλία και Ολυμπιακό -Άγιαξ οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου (18/7) -
17/07/2026 | 19:10Ένας από τους κορυφαίους προπονητές στο Socca έρχεται στη Σαντορίνη! -
17/07/2026 | 18:21Γ Εθνική: Το τελικό πλάνο...τόσοι πέφτουν ,τόσοι ανεβαίνουν - Τι λέει η προκήρυξη της νέας Γ εθνικής -
17/07/2026 | 17:37ΕΠΣ Κυκλάδων: Ευχαρίστησε τον Δήμο για την παραχώρηση του γηπέδου της Ερμούπολης -
17/07/2026 | 16:28Έως ...τότε η παράταση για την υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος