16/02/2021 | 16:58
Super League
Κύπελλο Ελλάδος: Στο Αγρίνιο ΠΑΣ-Παναθηναϊκός - Αντίδραση από τα Γιάννινα
Λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου των Ζωσιμάδων και αφού έκανε χρήση των άρθρων 8 παρ. 4 και 22 παρ. 1 του ΚΑΠ, η Επιτροπή Διοργανώσεων της Ε.Π.Ο. αποφάσισε ο εξ αναβολής αγώνας της 7ης φάσης (1η αγωνιστική) του Κυπέλλου Ελλάδος, ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός, να διεξαχθεί στις 18/02/2021 και ώρα 15:00 στο γήπεδο του Παναιτωλικού.
Στο μεταξύ την αντίθεσή της στην απόφαση της ΕΠΟ να μεταθέσει το παιχνίδι στο Αγρίνιο εξέφρασε με ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ. "Δύο 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα ... ο χλοοτάπητας του γηπέδου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η οποία επιτρέπει άνετα τη διεξαγωγή του αγώνα" επισημαίνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση, όπου τονίζεται επίσης ότι ο καιρός στα Ιωάννινα έχει βελτιωθεί και αναμένεται να παραμείνει σχετικά καλός -παρά τις χαμηλές θερμοκρασίες- και τις επόμενες ημέρες. Η διοίκηση του ΠΕΑΚΙ κατηγορεί την ΕΠΟ ότι "... λαμβάνει αποφάσεις που δεν απηχούν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές συνθήκες". Και καταλήγει: "Δυστυχώς, αντί για το παιχνίδι που παίζεται στον αγωνιστικό χώρο, βλέπουμε ένα "παιχνίδι" που παίζεται τελικά σε βάρος της πόλης των Ιωαννίνων".
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η Επιτροπή Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ είναι έκπληκτη, όπως και όλο το φίλαθλο κοινό της πόλης, αλλά και της χώρας, για τη μεταφορά της έδρας του αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Παναθηναϊκό (εξ αναβολής από τις 11/2) στο Αγρίνιο.
Χωρίς καν να έχει γίνει κατόπτευση του αγωνιστικού χώρου των "Ζωσιμάδων", το ματς μεταφέρθηκε σε άλλο γήπεδο.
Μόνο, ορατά τουλάχιστον "επιχειρήματα", ήταν φήμες και δημοσιεύματα από την Τρίτη 16/2 το πρωί, που ανέφεραν ότι το γήπεδο είναι ακατάλληλο, λόγω κακοκαιρίας.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας, ενημερώνουμε επίσημα και με αποδείξεις, πως σήμερα Τρίτη 16/2/2021, δυο 24ωρα πριν τη διεξαγωγή του εξ αναβολής αγώνα και με τη θερμοκρασία στην πόλη των Ιωαννίνων από το πρωί να βρίσκεται κάτω από το μηδέν, ο χλοοτάπητας του γηπέδου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, η οποία επιτρέπει άνετα τη διεξαγωγή του αγώνα, υπό αυτές τις συνθήκες.
Σε κανένα γήπεδο της Ευρώπης, ακόμα και σε περιοχές που επικρατούν χαμηλότερες θερμοκρασίες, δεν έχει αναβληθεί ή μεταφερθεί αγώνας υπό αυτές τις συνθήκες.
Τα συνεργεία του ΠΕΑΚΙ, σε συνεργασία με τους ανθρώπους της ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, εργάζονται εδώ και μέρες για την προετοιμασία του αγωνιστικού χώρου.
Σημειώνουμε το προφανές (δυστυχώς, εδώ που φτάσαμε), ότι στην πόλη των Ιωαννίνων επικρατούν πολύ πιο ήπιες καιρικές συνθήκες από την κακοκαιρία «Μήδεια», από ό,τι σε άλλες περιοχές της χώρας. Οι θερμοκρασίες είναι χαμηλές, αλλά ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου είναι στην ίδια και καλύτερη κατάσταση από το 80% των αγωνιστικών χώρων της σούπερ λίγκας.
Σήμερα, 16/2/2021, ούτε βρέχει, ούτε χιονίζει στην περιοχή και το γήπεδο είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του καιρού, αναμένονται ίδιες συνθήκες τις επόμενες μέρες.
Κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη. Τα προβλήματα είναι δεδομένα και εγνωσμένα, αλλά με συνεργασία και δουλειά μπορούν να περιοριστούν ή και να εξαλειφθούν. Τουλάχιστον όμως, αυτή η κριτική ας γίνεται με βάση αληθινά γεγονότα και όχι σε εικασίες και συμπεράσματα που δεν έχουν βάση.
Δυστυχώς, διαπιστώνουμε ότι με βάση τις εικασίες και τα λανθασμένα συμπεράσματα, η διοργανώτρια αρχή λαμβάνει αποφάσεις που δεν απηχούν ούτε στο ελάχιστο τις πραγματικές συνθήκες. Δυστυχώς, αντί για το παιχνίδι που παίζεται στον αγωνιστικό χώρο, βλέπουμε ένα "παιχνίδι" που παίζεται τελικά σε βάρος της πόλης των Ιωαννίνων».
Να σημειωθεί ότι έντονη δυσφορία για την απόφαση της ΕΠΟ εκφράζεται και από πλευράς ΠΑΣ Γιάννινα, αν και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη τοποθέτηση.
Δείτε ακόμα
-
03/09/2026 | 14:04Προχωράει η αναβάθμιση του γηπέδου του Πανθηραϊκού - ανέβηκαν στο «διαύγεια» οι αποφάσεις του δημοτικού Συμβουλίου για την ολοκλήρωση -
03/09/2026 | 13:44Η υπερηφάνεια του «Νταντή» για την …Μαρία του - αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -
03/09/2026 | 12:35Super League 2: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας - αυτός σφυρίζει την Ελλάς Σύρου -
03/09/2026 | 11:25Έρχεται φιλικό παιχνίδι Πανθηραικού -ΑΟ Πύργου το Σάββατο στα Φηρά -
03/09/2026 | 10:24Superbet Κύπελλο Ελλάδας: Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας και η βαθμολογία στη League Phase -
03/09/2026 | 09:45Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης (03/09) -
03/09/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης (03/09) -
02/09/2026 | 16:18Η NST Travel και η οικογένεια Παγώνη στο πλευρό του Α.Ο. Θήρας και τη νέα σεζόν! -
02/09/2026 | 14:15Ο Γιάννης Χατζόπουλος στο «9ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» -
02/09/2026 | 12:35ON THE RADAR: Σταύρος Αγγελής... ο Έλληνας Vardy της Super League;