01/05/2023 | 11:40
Ποδοσφαιρο
Πρωταθλητές με άρωμα Θύελλας..... μας δείχνουν το δρόμο της επιστροφής
Την Κυριακή ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και μου άφησε μια πικρή γεύση μιας και κάνοντας τον απολογισμό της χρονιάς μοιραία αναλογίστηκα και είμαι σίγουρος πολλοί ακόμα μαζί μου, ότι πέρασε μια χρονιά χωρίς μια ομάδα της Σαντορίνης στην κατηγορία.
Με δεδομένο ότι και του χρόνου θα έχουμε το ίδιο σκηνικό, εύχομαι σύντομα να ξεκινήσει η προσπάθεια της επιστροφής σε εθνική κατηγορία, για κάποια ομάδα του νησιού.
Είμαι σίγουρος ότι η σπίθα σιγοκαίει, άλλωστε ο ποδοσφαιρικός κόσμος του νησιού έχει συνηθίσει διαφορετικά όλα τα προηγούμενα χρόνια που οι ομάδες του νησιού πρωταγωνιστούσαν στην κατηγορία, φέρνοντας παίκτες εγνωσμένης αξίας κάνοντας πρωταθλητισμό φθάνοντας μέχρι και την επαγγελματική κατηγορία.
Μια γρήγορη ματιά στις ομάδες που πρωταγωνίστησαν στο φετινό πρωτάθλημα άλλωστε βλέπουμε αρκετούς παίκτες που τα προηγούμενα χρόνια πρωταγωνιστούσαν με τις ομάδες της Σαντορίνης να συνεχίζουν να κάνουν το ίδιο με τις νέες τους ομάδες.
Δύο πρώην άσοι της ομάδας του Καμαρίου πήραν πρωτάθλημα σε διαφορετικό όμιλο. Ο Γιάννης Ντινιωτάκης με τον Αιολικό στον 4ο όμιλο και ο Λάζαρος Γελαδάρης με τον Γιούχτα στον 5ο όμιλο.
Μάλιστα στο τελευταίο παιχνίδι της χρονιάς ανάμεσα σε Γιούχτα και Εθνικό μετρήσαμε 4 πρώην παίκτες της Θύελλας (Γελαδάρης, Δωματάς, Παπαγγελής και Μαλάι) συν μια ακόμα γνώριμη φιγούρα στην άκρη του πάγκου του Εθνικού τον Βαγγέλη Χαντέ , μου έφερε στην μνήμη την τελευταία εποχή της Θύελλας που οδηγούσε την κούρσα στην Γ΄ Εθνική.
Η προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια με τον ΑΣ Σαντορίνης δεν είχε ευτυχή κατάληξη.
Αυτό που ξέρω είναι ότι ο κόσμος του νησιού διψάει να δει ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο και πάλι και εύχομαι πολύ σύντομα να γίνει το ξεκίνημα αυτής της προσπάθειας.
Μέχρι τότε ας απολαύσουμε τους "μπέμπηδες" του Πανθηραϊκού στην προσπάθεια τους για επιστροφή στην πρώτη κατηγορία της ΕΠΣΚ.
Άλλωστε το ποδοσφαιρικό ταλέντο δεν λείπει στο νησί με αρκετούς παίκτες να πρωταγωνιστούν με τις Μικτές ομάδες των Κυκλάδων.
Κλείνω με την ευχή να στεφθεί με επιτυχία η ομάδα της Ελλάς Σύρου για άνοδο στην Γ΄ Εθνική και του χρόνου ίδια εποχή νε ευχόμαστε το ίδιο για κάποια ομάδα από την Σαντορίνη.
Δείτε ακόμα
-
19/10/2026 | 19:41Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη της ΑΕΚ στη ακαδημία της Θύελλας Καμαρίου -
19/10/2026 | 17:37Super League 2: Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική με τα παιχνίδια της Δευτέρας - αποτελέσματα και βαθμολογία / σταθερά στην 5άδα η Ελλάς -
19/10/2026 | 15:12Με μετάλλια, και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ταεκβοντό Σαντορίνης από Λάρισα και Σερβία [φώτο] -
19/10/2026 | 13:17Γιάννης Βρούτσης: Η Ανάφη απογειώνεται- μετά από 12 χρόνια προσπαθειών φτάνουμε στο τέλος -
19/10/2026 | 12:10Black Friday 2026: Πότε έρχονται οι μεγάλες εκπτώσεις -
19/10/2026 | 11:33Santorini Socca League: Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αετού ολοκληρώθηκε με τρίποντο - όλο το ρεπορτάζ -
19/10/2026 | 10:21Γ Εθνική - 9ος όμιλος: 'Κακιά" ήττα για την ΑΕΜ - Ηλυσιακός - Μύκονος 1-0 [video] -
19/10/2026 | 10:09Πόθεν Έσχες 2026: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής -
19/10/2026 | 09:45Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (19/10) -
19/10/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 19 /10