26/04/2026 | 01:48
Ποδοσφαιρο
Κυπελλούχος Ελλάδας 2026 ο σπουδαίος... ΟΦΗ!
Πανάξιος Κυπελλούχος Ελλάδας, πήρε τον πιο μάγκικο τίτλο με τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές κατά την διάρκεια του αγώνα.
Και όμως οι ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ τα έδωσαν όλα, κατέθεσαν κάθε ικμάδα των δυνάμεων τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο του Πανθεσσαλικού Σταδίου.
Ο ΟΦΗ μπήκε με στόχο να κάνει το παιχνίδι του και να ξεκινήσει με build up από την περιοχή του Χριστογεώργου. Αυτός ο τρόπος παιχνιδιού του ΟΦΗ έφερε αρκετά λάθη με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά και να εκμεταλλεύεται αυτά τα κενά στις γραμμές με αποτέλεσμα να μην μπορεί ούτε να την κρατήσει την μπάλα αλλά ούτε και να επιτεθεί.
Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο 14ο λεπτό όταν εκτελέστηκε το κόρνερ, ο Κεντζιόρα πήρε την πρώτη κεφαλιά, ο Μιχαηλίδης την δεύτερη και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-0.
Ο ΟΦΗ πέρασε ένα πολύ δύσκολο 20λεπτο με τον ΠΑΟΚ να μην δημιουργεί μεγάλες ευκαιρίες αλλά να μην μπορεί να βγει από την περιοχή του.
Στο 27’ ήρθε και το σημείο που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο Σενγκέλια συνεργάστηκε με τον Φούντα, εκείνος έκανε το πρώτο σουτ, ο Τσιφτσής απέκρουσε και ο ίδιος με άπιαστο σουτ ισοφάρισε για τον ΟΦΗ σε 1-1.
Από εκεί και πέρα είδαμε άλλο παιχνίδι με τον ΟΦΗ να είναι πολύ ανώτερος του ΠΑΟΚ και στο 40’ να αγγίζει το 2-1 με το σουτ του Φούντα να καταλήγει στο δοκάρι της εστίας του Τσιφτσής.
Ο ΟΦΗ ήταν πολύ καλύτερος από τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου, είχε ισορροπήσει το παιχνίδι αλλά έβγαζε και επιθετικότητα και ορμή στο παιχνίδι του με τους τυπικά γηπεδούχους να είναι και τυχεροί στην φάση του δοκαριού του Φούντα.
Και ότι δεν έγινε στο 40ο λεπτό με τον Φούντα, ήρθε στο 51’ με τον Τιάγκο Νους! Ο ΟΦΗ βγήκε καταπληκτικά στην αντεπίθεση, ο Σαλσίδο με κεφαλιά πάσα βρήκε το Νους που με άψογο πλασέ έκανε το 2-1 και έβαλε φωτιά στο Πανθεσσαλικό Στάδιο.
10.000 τρελαμένοι οπαδοί του ΟΦΗ ξεσηκώθηκαν στο πόδι με το γκολ του Τιάγκο Νους που έβαλε φτερά στα πόδια των συμπαικτών του.
Ο ΟΦΗ είχε τον έλεγχο του αγωνα όμως οι αναποδιές ξεκίνησαν να τον χτυπάνε η μια μετά την άλλη με τέσσερις αναγκαστικές αλλαγές αφού έχασε στο δεύτερο ημίχρονο Χριστογεώργο, Κωστούλα, Φούντα, Νους.
Όμως έστω και έτσι, άντεχε στην πίεση του ΠΑΟΚ που δεν δημιουργούσε μεγάλες ευκαιρίες. Στο 97’ ήρθε το 2-2 για τον ΠΑΟΚ σε μια φάση που ο ΟΦΗ διαμαρτυρήθηκε έντονα στο ξεκίνημα της σε τράβηγμα του Σαλσίδο από τον Κάμαρα, η φάση συνεχίστηκε και ο Γερεμέγεφ ισοφάρισε.
Το σκορ δεν άλλαξε και πήγαμε στην παράταση. Εκεί φάνηκε ότι υπήρχε κόπωση από τον ΠΑΟΚ με τον ΟΦΗ να μην απειλείται καθόλου από τους παίκτες του Λουτσέσκου και στο 105’ ήρθε και το 3-2! Ο Σενγκέλια έκανε τη ντρίμπλα, ο Μιχαηλίδης έκανε χέρι και δόθηκε το πέναλτι μέσω var. Ο Ισέκα δεν αστόχησε κάνοντας το 2-3 για τον ΟΦΗ βάζοντας φωτιά ξανά στο Πανθεσσαλικό!
Και τέλος....
Ο ΟΦΗ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΑΓΚΙΚΑ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΜΕ 3-2!
Πηγή: gendikoule.gr
Δείτε ακόμα
-
08/11/2026 | 17:38Super League: Αποτελέσματα Κυριακής 08/11 ( 10η αγωνιστική) -
08/11/2026 | 17:21Γ Εθνική: H βαθμολογία του 9ου ομίλου - έπεσε 3η ,η ΑΕΜ...ανεβαίνει ο Παναξιακός -
08/11/2026 | 17:05Γ Εθνική:Τελικά αποτελέσματα σε όλους τους ομίλους -
08/11/2026 | 16:52Γ ΕΘνική: Ήττα της ΑΕΜυκόνου στο ντέρμπι κορυφής…ευρεία νίκη για Παναξιακό- τα αποτελέσματα του 9ου ομίλου -
08/11/2026 | 15:41Super league 2: Oλυμπιακός Β' - Ελλάς Σύρου 2-4 (Video) -
08/11/2026 | 15:07Super league 2: Μεγάλο «διπλό» για την …Ελλάς Σύρου -
08/11/2026 | 10:34Super League 2: Θέλει αποτέλεσμα στο Ρέντη η ...Ελλάς Σύρου - το πρόγραμμα της Κυριακής [08/11] -
08/11/2026 | 10:16Γ Εθνική: Το πρόγραμμα της Κυριακής σε όλους τους ομίλους -
08/11/2026 | 10:10Γ Εθνική: Ντέρμπι πρωτοπόρων για Αστέρα Βάρης και ΑΕΜυκόνου ...παιχνίδι "must win" για Παναξιακό - το πρόγραμμα του 9ου ομίλου -
08/11/2026 | 09:56Μανώλης Σκουλικάρης: Κάναμε λάθη που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει και το αποτέλεσμα να ήταν διαφορετικό.