02/04/2025 | 19:19
Ποδοσφαιρο
Κύπελλο Ελλάδας : Έγραψαν ιστορία και πήγαν τελικό μετά από 35χρόνια οι Κρητικοί
Ο ΟΦΗ είναι στον τελικό! Είναι αλήθεια! Όλο το Ηράκλειο πανηγυρίζει γιατί το κάμαρι της πόλης, ο ΟΦΗ είναι στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος μετά από 35 χρόνια!
Μπορεί να μην ήταν καλός στο πρώτο μέρος, όμως στην επανάληψη βελτιώθηκε αισθητά βρήκε το γκολ που έψαχνε με τον Σίλβα και χάρις στον σωτήρα Μπάκιτς που έκανε μεγάλη επέμβαση ως τερματοφύλακας μετά την αποβολή του Χριστογεώργου ο ΟΦΗ είναι στον τελικό και στις 17 Μαΐου στο ΟΑΚΑ θα πάει να διεκδικήσει το τρόπαιο!
Ο Αστέρας μπήκε πολύ δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 10′ βρήκε το γκολ με τον Μουνιόθ με προβολή εντός περιοχής, ενώ έφτασε μία ανάσα και στο 0-2 στο 20′ όταν ο Μπαρτόλο πλάσαρε άουτ.
Στο δεύτερο μισό του πρώτου μέρους ηρέμησε το παιχνίδι από πλευράς νεύρων που υπήρχαν αρκετά στην αρχή του, όμως δεν είχε καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες με αποτέλεσμα το 0-1 να μείνει μέχρι την ανάπαυλα.
Στην έναρξη της επανάληψης ο ΟΦΗ έδειξε θέληση και πίεσε περισσότερο χωρίς όμως να απειλεί με τον Αστέρα από την άλλη να έχει ακυρωθέν γκολ με τον Μακέντα.
Στο 70′ φτάσαμε για να δούμε την πρώτη μεγάλη φάση του ΟΦΗ με τον Ανδρούτσο να κάνει φοβερή ατομική προσπάθεια να γυρίζει στον Σενγκέλια, ο οποίος έκανε το πλασέ εντός περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.
Τελικά ο ΟΦΗ δικαιώθηκε για την αγωνιστική του άνοδο στην επανάληψη και βρήκε το γκολ με τον Σίλβα με κεφαλιά μετά από σέντρα του Μπόρχα στο 78′!
Στο 90′ ο ΟΦΗ άγγιξε και την ανατροπή με τον Σαλσέδο να πλασάρει από θέση τετ-α-τετ και τον Παπαδόπουλο να αποκρούει κρατώντας το 1-1!
Και στο τέλος ήταν η ώρα του Μπάκιτς, που κλήθηκε στο δύσκολο έργο του τερματοφύλακα μετά την αποβολή του Χριστογεώργου για γονατιά εκτός περιοχής, όμως ο Μαυροβούνιος με σπουδαία επέμβαση σε φάουλ του Άλβαρεζ από το ημικύκλιο της περιοχής κράτησε το 1-1 και έδωσε την ιστορική πρόκριση στον ΟΦΗ!
Συνθέσεις:
ΟΦΗ: Χριστογεώργος, Καραχάλιος, Σαλσέδο, Φούντας (84′ Μαρινάκης), Χατζηθεοδωρίδης, Ανδρούτσος (75′ Νέιρα), Νους (70′ Σενγκέλια), Μπόρχα Γκονζάλεζ, Λαμπρόπουλος, Σίλβα, Μπάκιτς
Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Μπαρτόλο (80′ Γιοακίνι), Τριανταφυλλόπουλος, Ντελί (80′ Καστάνιο), Άλχο, Καλτσάς, Χατζηγιοβάννης (67′ Ρεγκίς), Μουνιόθ, Αλάγκμπε (62′ λ.τρ. Γιαμπλόνσκι), Άλβαρεζ, Μακέντα
Πηγή :primesport. gr
Δείτε ακόμα
-
19/07/2025 | 19:52Γιάννης Βρούτσης: « Ο αθλητισμός ενώνει και αποτελεί πυλώνα ανάπτυξης, ιδιαίτερα στις νησιωτικές περιοχές.…» (φώτο)
-
19/07/2025 | 15:18Ανατροπή στα επιδόματα παιδιού και κοινωνικής αλληλεγγύης!
-
19/07/2025 | 14:08Ανακοίνωσε τον ερχομό του στη Σαντορίνη και τον Πανθηραϊκό ο Αζίζι - Ακυρώθηκε η συμφωνία με τον ΑΟΑΝ
-
19/07/2025 | 10:38Σπουδαία "κίνηση" από τον ΑΟ Πύργου - Κλεισμένος ο Κυριάκος Κολλιάκος
-
19/07/2025 | 09:52Mahamadou Drame :Ένας "Professor"... στα γήπεδα των Κυκλάδων
-
19/07/2025 | 09:32Καιρός: Καύσωνας προ των πυλών με την ζέστη να είναι αφόρητη ακόμη και το βράδυ!
-
18/07/2025 | 22:18Έκλεισε τον Ντραμέ του Εργοτέλη ο Πανθηραϊκός!
-
18/07/2025 | 14:45ΟΠΕΚΑ: Ποιοι θα λάβουν ολόκληρο το επίδομα ύψους 409 ευρώ στις 31 Ιουλίου και ποιοι μισό
-
18/07/2025 | 12:00Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών διοργανώνει ο Σύνδεσμος Προπονητών Κυκλάδων
-
18/07/2025 | 11:30Φορολογία εισοδήματος: Ποιες αλλαγές φέρνει το νέο νομοσχέδιο