22/09/2023 | 00:12
Ποδοσφαιρο
Ήττα για τον Ολυμπιακό που αδίκησε τον εαυτό του
Στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" ο Ολυμπιακός φιλοξένησε την Φράιμπουργκ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής των ομίλων του UEFA Europa League. Η γερμανική ομάδα πήρε το ροζ φύλλο του αγώνα, με σκορ 2-3. Οι Ερυθρόλευκοι έκαναν πολύ καλή εμφάνιση, όμως πλήρωσαν τα λάθη τους στα δύο πρώτα γκολ και αδίκησαν τον εαυτό τους.
Τρομερή ευκαιρία στο 5ο λεπτό για τους Ερυθρόλευκους,έπειτα από λάθος της άμυνας της Φράιμπουργκ, το σουτ του Ελ Κααμπί θα σώσει στην γραμμή ο Γκίντερ και στη συνέχεια της φάσης ο Μπιέλ σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ. Κόντρα στη ροή το ολέθριο λάθος του Φρέιρε έφερε τους Γερμανούς μπροστά στο σκορ στο 9' με τον Σάλλαϊ. Ο Ολυμπιακός παρόλα αυτά συνεχίζει να πιέζει. Στο 15' το σουτ του Μασούρα έξω από τη περιοχή, θα μπλοκάρει ο εύκολα ο Ατομπολού.
Απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Φορτούνη η μπάλα καταλήγει στο δοκάρι. Τρομερή έμπνευση και εκτέλεση από τον αρχηγό του Ολυμπιακού, όπου στάθηκε άτυχος. Οι Πειραιώτες ελέγχουν τον ρυθμό του αγώνα κρατώντας περισσότερο τη μπάλα, προσπαθώντας να λύσουν τον γόρδιο δεσμό και να ισοφαρίσουν.
Η λύτρωση ήρθε για τους Ερυθρόλευκους στο 40ο λεπτό. Η σέντρα του πολύ καλού επιθετικά Ροντινέι σήμερα, βρίσκει τον Ελ Κααμπί, με τον Μαροκινό να πετάγεται με προβολή και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ το οποίο δικαιούνταν οι γηπεδούχοι.
Απίθανη ευκαιρία στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Η άμυνα της Φράιμπουργκ κάνει το ίδιο λάθος που έκανε ο Ολυμπιακός στη φάση του γκολ το οποίο δέχτηκε, όμως ο Μασούρας έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ατομπολού. Πέναλτι για τη Φράιμπουργκ σε απρόσεκτο μαρκάρισμα του Ρέτσου πάνω στον Ντοάν.
Ο Γκρίφο ανέλαβε την εκτέλεση, ευστοχώντας παρά την καλή προσπάθεια του Πασχαλάκη. Ημίχρονο με σκορ 1-2 υπέρ της γερμανικής ομάδας, σκορ που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να πιέζει συνεχώς, να είναι εκείνος που έχει τις σημαντικές ευκαιρίες, αλλά να πληρώνει τα λάθη του.
Όπως στο πρώτο ημίχρονο, έτσι και στο δεύτερο, οι γηπεδούχοι μπήκα δυναμικά στον αγωνιστικό χώρο. Η κεφαλιά του Ιμπόρα στο 48' πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Ατομπολού. Στο 49' η κεφαλιά του Γκίντερ, έπειτα από κόρνερ του Γκρίφο, θα μπλοκάρει σταθερά ο Πασχαλάκης. Οι Ερυθρόλευκοι αύξησαν την πίεση τους χωρίς όμως να βρουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Η ισοφάριση ήρθε για τους Ερυθρόλευκους με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ελ Κααμπί.
Στο 75' ο Μαροκινός εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία της άμυνας και πετάχτηκε με προβολή στη πλάτη της άμυνας για να κάνει το 2-2. Η Φράιμπουργκ μπήκε και πάλι μπροστά στο σκορ στο 86' με ωραίο σουτ του Φίλιπ. Οι Ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ στον Ποντένσε στην αρχή της φάσης. Αμέσως μετά τη σέντρα τεράστια ευκαιρία για το 3-3. Ο Γιόβετιτς σούταρε από πλεονεκτική θέση, με τη μπάλα να πηγαίνει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Λήξη της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό να δέχεται την ήττα με 2-3 από την Φράιμπουργκ. Η εικόνα δεν ήταν ανάλογη με το αποτέλεσμα, όμως τα λάθη πληρώνονται στο ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός σήμερα έιχε σε κορυφαία μέρα τους Ροντινέι και Φορτούνη και φυσικά τον σκόρερ των γκολ Ελ Κααμπί. Όταν βγήκε ο αρχηγός του Ολυμπιακού, η απόδοση της ομάδας έπεσε ραγδαία. Αυτό είχε συμβεί και στην "Opap Arena" και σε προηγούμενα παιχνίδια.
Ολυμπιακός (Ντιέγκο Μαρτίνεθ) 4-2-3-1: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Φρέιρε, Ορτέγκα (78' Κίνι), Έσε (24' Ιμπόρα), Καμαρά, Μασούρας (61' Γιόβετιτς), Φορτούνης (78' Σολμπάκεν), Μπιέλ (46' Ποντένσε), Ελ Κααμπί.
Φράιμπουργκ (Κρίστιαν Στράιχ) 4-2-3-1: Ατομπολού, Κίμπλερ, Γκίντερ, Λίνχαρτ, Σμίντ (55' Σιλντίλια), Έγκεσταϊν, Χέφλερ, Ντόαν (90+2 Ανταμού), Σάλλαϊ (76' Φίλιπ), Γκρίφο (76' Βάισοπτ), Χέλερ (90+2 Κίτελ).
Δείτε ακόμα
-
30/11/2023 | 17:25Θύελλα Καμαρίου : «Δείχνουμε στα παιδιά μας την ομορφιά του αθλητισμού»
-
30/11/2023 | 16:27Το ποδόσφαιρο γίνεται… Πόλο: Εγκρίνεται η ολιγόλεπτη αποβολή παικτών από τον διαιτητή!
-
30/11/2023 | 15:44Ευρωπαϊκή βραδιά για τις Ελληνικές ομάδες - Τα σενάρια πρόκρισης
-
30/11/2023 | 13:27Όσα κρατάμε από τη σεζόν του 2023 στη Formula 1
-
30/11/2023 | 12:00ΕΠΣ Κυκλάδων: Η δράση συνεχίζεται με αγώνες το Σαββατοκύριακο
-
30/11/2023 | 10:18Europa League : Ελληνική βραδιά "Ελπίδας"... στην Ευρώπη
-
30/11/2023 | 10:09Χωρίς ουρές στο Μητρώο για ΑΦΜ και Κλειδάριθμο από την Παρασκευή
-
30/11/2023 | 00:10Γ. Βρούτσης: «e-Kouros», ο ψηφιακός μετασχηματισμός όλου του αθλητικού οικοδομήματος της χώρας και με ένα κλικ τα πάντα στο κινητό του κάθε πολίτη!»
-
30/11/2023 | 00:03Champions League : «Αγκαλιά» Άρσεναλ και Αϊντχόφεν στην επόμενη φάση - Όλα τα αποτελέσματα
-
29/11/2023 | 19:44Γ Εθνική : Τα "κανόνια" της Γ Εθνικής - Χωρίς κυκλαδίτικη εκπροσώπηση