09/05/2025 | 10:35
Γ' Εθνικη
"Χλωμό" το περιφερειακό - Πάμε για Γ Εθνική με περισσότερους ομίλους και ομαδες
Δεύτερες σκέψεις από την ΕΠΟ για την επαναδημιουργία της Δ’ Εθνικής —
Μπορεί η επιστροφή του Περιφερειακού, όπως τον γνωρίζαμε παλιά, να φάνταζε ως το επικρατέστερο σενάριο από την επόμενη κιόλας σεζόν, όμως στην ΕΠΟ έχουν αρχίσει να κάνουν δεύτερες σκέψεις.
Χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα γίνει τελικά, στις τάξεις της ΕΠΟ — λόγω και της αναστάτωσης που έχει προκληθεί, αφού πολλές ομάδες θεωρούν την επαναφορά της Δ’ Εθνικής σαν… πισωγύρισμα και ως ένα εμπόδιο παραπάνω που θα πρέπει να υπερπηδήσεις για να φτάσεις να αγωνίζεσαι σε επαγγελματικό επίπεδο — εξετάζεται σοβαρά και άλλη εναλλακτική.
Ο λόγος της επιστροφής του Περιφερειακού έχει περισσότερο να κάνει με τη διευκόλυνση των ομάδων στις μετακινήσεις και τα υπέρογκα κόστη που πληρώνουν για τις ανάγκες των αγώνων.
Παρ’ όλα αυτά, στην Ομοσπονδία θέλουν να πάρουν την καλύτερη δυνατή απόφαση, με γνώμονα φυσικά το καλό των ομάδων και, κατ’ επέκταση, του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Έτσι λοιπόν, στα γραφεία στο Πάρκο Γουδή, συζητούν — αντί να επιστρέψουν στη λύση της Δ’ Εθνικής — να πραγματοποιήσουν τη Γ’ Εθνική με περισσότερους ομίλους και, κατά συνέπεια, με περισσότερες ομάδες.
Δηλαδή, να δημιουργηθεί μία Γ’ Εθνική με 10 ή και περισσότερους ομίλους, με τον καθένα να αποτελείται από συλλόγους βάσει γεωγραφικών κριτηρίων, ώστε να υπάρξει, για παράδειγμα, ένας αμιγώς κρητικός όμιλος, ένας όμιλος με ομάδες από την Πελοπόννησο και ούτω καθεξής.
Την κουβέντα που γίνεται γύρω από αυτό επιβεβαίωσε στο Primesport.gr και ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ και πρόεδρος της ΕΠΣΗ, Νίκος Τζώρτζογλου, ο οποίος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της Ομοσπονδίας, αναμένεται να λάβει την τελική του απόφαση το προσεχές διάστημα — είτε θα προχωρήσουν με βάση το αρχικό τους πλάνο, δηλαδή την επαναφορά του Περιφερειακού, είτε θα επιμηκύνουν τους ομίλους της Γ’ Εθνικής.
Πηγή :primesport. gr
Δείτε ακόμα
-
19/10/2026 | 15:12Με μετάλλια, και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ταεκβοντό Σαντορίνης από Λάρισα και Σερβία [φώτο] -
19/10/2026 | 13:17Γιάννης Βρούτσης: Η Ανάφη απογειώνεται- μετά από 12 χρόνια προσπαθειών φτάνουμε στο τέλος -
19/10/2026 | 12:10Black Friday 2026: Πότε έρχονται οι μεγάλες εκπτώσεις -
19/10/2026 | 11:33Santorini Socca League: Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αετού ολοκληρώθηκε με τρίποντο - όλο το ρεπορτάζ -
19/10/2026 | 10:21Γ Εθνική - 9ος όμιλος: 'Κακιά" ήττα για την ΑΕΜ - Ηλυσιακός - Μύκονος 1-0 [video] -
19/10/2026 | 10:09Πόθεν Έσχες 2026: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής -
19/10/2026 | 09:45Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (19/10) -
19/10/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 19 /10 -
18/10/2026 | 21:44Πανθηραϊκός: Θλίψη για την "απώλεια" του Ιωάννη Ρούσσου (Κάστρος) -
18/10/2026 | 19:15Santorini Socca League: Μεγάλη στιγμή...με τα γαλανόλευκα ο Μπιρμπίλη[φώτο] - αύριο με την Κροατία το πρώτο παιχνίδι