02/06/2020 | 18:00
ΑΟ Πυργου
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ | Μανώλης Νομικός: «Είμαι οπαδός της ομάδας, ο Βαγγέλης ήταν πιο καλός παίκτης από εμένα!»
Η αγάπη του για το ποδόσφαιρο & τον αθλητισμό, η οικογένεια, το νέο μέλος που έρχεται και... ο Πύργος!
Πρόκειται για γνωστό επιχειρηματία της Σαντορίνης, με μεγάλη αγάπη στο ποδόσφαιρο, τον αθλητισμό και τον Α.Ο. Πύργου.
Δε θα μπορούσε να είναι άλλος, από τον Μανώλη Νομικό, πρόεδρο του Πύργου, ο οποίος έχει υπηρετήσει το σύλλογο και σαν ποδοσφαιριστής και φιλοξενείται στο santorinisport.gr, όπου άνοιξε την καρδιά του και απάντησε σε όλα!
Η αγάπη του για το σωματείο, τον ώθησε έτσι ώστε να αναλάβει τα διοικητικά ηνία και μάλιστα από την 1η του κιόλας χρονιά η ομάδα πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία, κάτι που τον χαροποίησε ιδιαίτερα.
Όμως... ας τα πάρουμε από την αρχή!
Ο πρόεδρος του Πύργου, μας εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν, μαζί με τον αδερφό του Βαγγέλη και τον Κώστα Κλουβάτο, να επανασυνθέσουν την ομάδα:
«Πριν πέντε χρόνια διέλυσε η ομάδα καθώς όλοι οι 17αρηδες αποχωρούν από το νησί για τις σπουδές τους. Είχαμε καλή γενιά παικτών, με ταλέντο, ο Λευτέρης ο Τζόρος τους είχε τρία χρόνια. Όσοι έφυγαν για σπουδές επέστρεψαν μετά από πέντε χρόνια και είχαν το μεράκι να παίξουν ποδόσφαιρο, υπήρχε το ταλέντο από παλιά. Ο αδερφός μου και ο Κώστας ο Κλουβάτος μου έθεσαν την ιδέα, το "φυτίλι" που λέμε, και έτσι επανασυστάθηκε η ομάδα!»
«Για εμένα το θέμα είναι να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Θέλω όλα τα παιδιά να αθλούνται, να ξεκολλήσουν από την οθόνη, δε μου αρέσει να τα βλέπω σε κινητά και τάμπλετ. Αρρωσταίνω!
Σίγουρα θέλω να παίξει μπάλα, με χίλια! Μάλιστα πριν μείνει έγκυος η γυναίκα μου γυμναζόταν κι εκείνη πολύ φανατικά!
Πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του ο Μανώλης Νομικός;
«Ξυπνάω πρωί προκειμένου να πάω στη δουλειά, γυμνάζομαι καθημερινά, αθλούμαι, έχω παίξει μπάλα, έχω κάνει πολεμικές τέχνες.
Στο ξενοδοχείο έχουμε γυμναστήριο... ασχολούμαι με πολλά! Κυνήγι. Πάντα έχω κάτι να κάνω! Επίσης ταξιδεύουμε με την πρώτη ευκαιρία, μας αρέσει πολύ. Τα ταξίδια είναι μόρφωση!»
-Τι ήταν αυτό που σε έκανε να ασχοληθείς με τα διοικητικά του Πύργου; «Εγώ βασικά ασχολιόμουν με τον Πανθηραϊκό, πριν 4 χρόνια που ανέβηκε στη Γ' Εθνική. Έπαιζα ποδόσφαιρο από μικρός, ο πατέρας μου ήταν προπονητής, ο θείος μου πρόεδρος... είχα το μικρόβιο από μικρός! Εκείνοι μου πέρασαν την αγάπη! Ο Πύργος είχε διαλυθεί πριν πέντε χρόνια και μάλιστα μέχρι τότε ήμουν ενεργός ποδοσφαιριστής. Πέρσι που ξεκίνησε η προσπάθειά μας και είχα πάει πλέον 32, δεν θέλησα να αγωνιστώ ξανά, θέλαμε να παίξουν μικρά παιδιά!»«Είχα το μικρόβιο από μικρός!»
-Πες μου δύο λόγια για τη φετινή χρονιά που ολοκληρώθηκε... «Εμείς ξεκινήσαμε την προσπάθεια όλοι μαζί, είχαμε πει να δημιουργήσουμε μια νέα ομάδα, μετά από 2-3 χρόνια να έχουμε μια ακαδημία σωστή. Βρήκαμε τον κ. Κωνσταντόπουλο ο οποίος είναι έμπειρος και στήσαμε μια πολύ καλή ομάδα με καλό ρόστερ, όχι τόσο αγωνιστικά αλλά σαν χαρακτήρες. Για να πετύχει κάτι, πρέπει πρώτα να κοιτάς τον χαρακτήρα και μετά τα υπόλοιπα. Χτίσαμε καλό σύνολο, είχαμε βλέψεις να γίνουμε ανταγωνιστική ομάδα αλλά όχι να τερματίσουμε τόσο ψηλά!»Η φετινή χρονιά
-Το φετινό πρωτάθλημα ήταν μικρό και δύσκολο όσον αφορά τις μετακινήσεις, με αποτέλεσμα να μην λάβουν χώρα και κάποια ματς. Ποια είναι η γνώμη σου; «Το πρωτάθλημα, ειδικά το περσινό που ήταν και ένας όμιλος, ήταν υπερβολικά δύσκολο, διότι δεν είναι όλοι οι παίκτες επαγγελματίες να μπορούν να αφήσουν τη δουλειά τους και δύο και τρεις ημέρες... Αν προσθέσουμε και την κακοκαιρία, τα μποφόρ... Στη Μύκονο για να πάμε και να επιστρέψουμε δώσαμε 5.000 ευρώ! Πρέπει οπωσδήποτε να κάνει κάτι η ΕΠΣ Κυκλάδων... »«Πρέπει οπωσδήποτε να κάνει κάτι η ΕΠΣΚ για τα ταξίδια...»
Ο Μανώλης δηλώνει οπαδός του Πύργου, ενώ σαν παλαίμαχος πλέον παίκτης, μπορεί να κάνει και τις δικές του παρατηρήσεις. Παράλληλα, αναφέρεται και στο ότι ο αδερφός του Βαγγέλης αγωνίζεται στην ομάδα ενώ τονίζει ότι ο "μικρός" ήταν καλύτερος από εκείνον: "Είμαι οπαδός της ομάδας. Εκφράζω την άποψή μου και πρέπει να έχεις άποψη! Η αλήθεια είναι πώς κάνω συνέχεια παρατηρήσεις, ακόμα και στον αδερφό μου. Παίζαμε μαζί μπάλα από όταν μωρό παιδί, πάντα εγώ ήμουν ο μεγάλος... Ήταν όμως, ομολογουμένως, πιο καλός από εμένα. Η αλήθεια είναι αυτή... Γι' αυτό και αγωνίστηκε στη Γ' Εθνική.»«Είμαι οπαδός της ομάδας, ο Βαγγέλης ήταν πιο καλός από εμένα!»
«Γιατί επανασυνθέσαμε την ομάδα»
Ο πρόεδρος του Πύργου, μας εξηγεί τους λόγους που τον έκαναν, μαζί με τον αδερφό του Βαγγέλη και τον Κώστα Κλουβάτο, να επανασυνθέσουν την ομάδα:
«Πριν πέντε χρόνια διέλυσε η ομάδα καθώς όλοι οι 17αρηδες αποχωρούν από το νησί για τις σπουδές τους. Είχαμε καλή γενιά παικτών, με ταλέντο, ο Λευτέρης ο Τζόρος τους είχε τρία χρόνια. Όσοι έφυγαν για σπουδές επέστρεψαν μετά από πέντε χρόνια και είχαν το μεράκι να παίξουν ποδόσφαιρο, υπήρχε το ταλέντο από παλιά. Ο αδερφός μου και ο Κώστας ο Κλουβάτος μου έθεσαν την ιδέα, το "φυτίλι" που λέμε, και έτσι επανασυστάθηκε η ομάδα!»
Πώς είδε τη φετινή χρονιά στη Γ' Εθνική για τους εκπροσώπους του νησιού; «Ο Πανθηραϊκός είχε έναν πολύ καλό προπονητή, καλό ρόστερ και πιστεύω άξιζε θέση στην τριάδα και μπορούσε. Η Θύελλα Καμαρίου αυτό που έκανε φέτος, ήταν πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του νησιού μας. Πραγματοποίησε σπουδαία πορεία πρωταθλητισμού! Είχε πολύ καλή οργάνωση και συμβούλιο. Συγχαρητήρια και στις δύο διοικήσεις για όσα πέτυχαν.» Ποια ήταν η καλύτερη ομάδα φέτος στο τοπικό; «Αναμφίβολα ο Πανναξιακός! Και φέτος και πέρσι, είχε ομάδα Γ' Εθνικής...»«Μπορούσε τριάδα ο Πανθηραϊκός, πρωτόγνωρο αυτό που έκανε η Θύελλα!»
Ο Πύργος ήταν ένας εκ των τεσσάρων διεκδικητών του φετινού Κυπέλλου των Κυκλάδων, που τελικά κρίθηκε στην κληρωτίδα. Ο ίδιος αναφέρει πώς ούτε καν τοπαρακολούθησε: «Μου αρέσει οι τίτλοι να κρίνονται στο γήπεδο. Δεν έχω κάτι να πω, ούτε καν το παρακολούθησα. Ήταν αδιάφορη η κλήρωση! Λόγω του ιού δεν μπορούσαμε να αγωνιστούμε οπότε δεν υπήρχε άλλη λύση!»«Δεν παρακολούθησα καν την κλήρωση του Κυπέλλου...»
Ο Πύργος συμμετέχει στην Ένωση των ομάδων της Σαντορίνης και ο Μανώλης Νομικός είναι πολύ αισιόδοξος για την αυριανή ημέρα: «Είμαι υπέρ του να γίνει κάτι σωστό, αξιόλογο. Αν πετύχει -που πιστεύω θα πετύχει- θα πάει το ποδόσφαιρο της Σαντορίνης ένα βήμα παρακάτω. Το νησί μας μπορεί να κρατήσει ομάδα και στην Α' και στη Β' και μάλιστα να πρωταγωνιστεί. Είναι όνειρό μου να δω στο νησί κάτι κάτι αξιόλογο, σε μεγάλη κατηγορία. Να αγαπηθεί όπως αγαπήθηκαν η Θύελλα, ο Πανθηραϊκός, ο Πύργος και οι άλλες ομάδες...»«Πιστεύω θα πετύχει η Ένωση!»
Στη ζωή του Μανώλη Νομικού έρχεται οσονούπω ο... Νομικός τζούνιορ καθώς η όμορφη σύζυγός του κυοφορεί το πρώτο τους μωράκι! Η πρόβλεψη ωστόσο αναφέρει πριν καν γεννηθεί, πώς σίγουρα θα είναι μπαλαδόρος αφού τα γονίδια είναι αμιγώς ποδοσφαιρικά ενώ και η σύζυγος και μέλλουσα μανούλα είναι λάτρης του αθλητισμού! Τι λέει εκείνος γι' αυτό;Η προσωπική του ζωή, το νέο μέλος που έρχεται και ο ελεύθερος χρόνος του
«Για εμένα το θέμα είναι να ασχοληθεί με τον αθλητισμό. Θέλω όλα τα παιδιά να αθλούνται, να ξεκολλήσουν από την οθόνη, δε μου αρέσει να τα βλέπω σε κινητά και τάμπλετ. Αρρωσταίνω!
Σίγουρα θέλω να παίξει μπάλα, με χίλια! Μάλιστα πριν μείνει έγκυος η γυναίκα μου γυμναζόταν κι εκείνη πολύ φανατικά!
Πώς περνάει τον ελεύθερο χρόνο του ο Μανώλης Νομικός;
«Ξυπνάω πρωί προκειμένου να πάω στη δουλειά, γυμνάζομαι καθημερινά, αθλούμαι, έχω παίξει μπάλα, έχω κάνει πολεμικές τέχνες.
Στο ξενοδοχείο έχουμε γυμναστήριο... ασχολούμαι με πολλά! Κυνήγι. Πάντα έχω κάτι να κάνω! Επίσης ταξιδεύουμε με την πρώτη ευκαιρία, μας αρέσει πολύ. Τα ταξίδια είναι μόρφωση!»
Δείτε ακόμα
-
17/04/2026 | 17:27Στη Νάξο ο Γιάννης Βρούτσης - το μηνυμά του για τον Γιώργο Μυλωνάκη -
17/04/2026 | 17:10Συντάξεις Μαΐου: Από 24 έως 27 Απριλίου η καταβολή τους -
17/04/2026 | 16:41Ε.Σ.Κυκλάδων: Α.Ε.Σαντορίνης - Ποσειδώνας Σαντορίνης αύριο στο ΔΑΠΠΟΣ -
17/04/2026 | 15:28Tα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Ελλάδας για τη σεζόν 2026-27 -
17/04/2026 | 14:15ΕΠΣ Κυκλάδων: Να κλείσει τη χρονιά με νίκη η Θύελλα στη τελευταία "παράσταση" της χρονιάς - το κάλεσμα της ομάδας -
17/04/2026 | 13:00Επίδομα ανεργίας: Πώς διαμορφώνεται μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού -
17/04/2026 | 12:25Europa League: Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών -
17/04/2026 | 11:00Euroleague: Παναθηναϊκός - Αναντολού σήμερα για την τελευταία αγωνιστική - το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Παρασκευής -
17/04/2026 | 10:40Conference League: Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών -
17/04/2026 | 10:05Βαθμολογία UEFA: Τα δεδομένα για τις ελληνικές ομάδες – Από ποια θέση ξεκινά η νέα σεζόν