26/11/2024 | 13:53
ΑΟ Πυργου
Άποψη santorinisport.gr: Οι "αριθμοί" δείχνουν τον ΑΟ Πύργου... Πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα
Μπορεί να βρισκόμαστε ακόμα στην πρώτη φάση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων, μπορεί η δομή του πρωταθλήματος να οδηγήσει στην πορεία σε αλλαγή δεδομένων, αλλά αυτή τη στιγμή η πρώτη εικόνα των "αριθμών" των ομάδων δείχνουν ξεκάθαρο φαβορί πλέον τον ΑΟ Πύργου.
Είναι η ομάδα που μέχρι στιγμής έχει το απόλυτο στα παιχνίδια με 7×7 κερδίζοντας μεγάλα ντέρμπι στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, με Θύελλα, Πανθηραϊκό, Πανναξιακό, και έδειξε μεγάλη σοβαρότητα με τα θεωρητικά ευκολότερα παιχνίδια.
Μπορεί να είναι δεύτερη στις επιδόσεις της επίθεσης, με 26 γκολ (προηγείται ο Πανναξιακός με 32 γκολ) αλλά έχει σταθερό συντελεστή σχεδόν 3,8 ανά παιχνίδι με επιθετικό πλουραλισμό και ευκολία στο σκοράρισμα.
Το μεγάλο όπλο τις πρώτες αγωνιστικές δείχνει η αμυντική λειτουργία της ομάδας, με μόλις 2 γκολ παθητικό (0,3 ανά παιχνίδι) σε παιχνιδια με μεγάλη σοβαρότητα και εμπειρία, που την κατατάσσουν στη καλύτερη άμυνα της κατηγορίας.
Οι 21 βαθμοί σε 7 παιχνίδια μόνο τυχαίοι δεν είναι. Οι αριθμοί και οι συντελεστές σε ομάδες πρωταθλητισμού ανά τον κόσμο, λένε την αλήθεια. Και ο ΑΟ Πύργου δείχνει να τους έχει... και αν σε όλα αυτά προσθέσεις την ποιότητα και εμπειρία που βγάζει το ρόστερ με παίχτες που "έχουν" τον πρωταθλητισμό και το "φονικό ένστικτο", βλέπε (Περιάλης, Τσιάβος + Λούκας, Φύτρος,Ταχιράι, Νομικός, κλπ, κλπ,) καταλαβαίνεις ότι αγωνιστικά είναι μια ομάδα που αυτή τη στιγμή τα έχει όλα.
Το ζητούμενο για τον ΑΟ Πύργου, να κρατηθεί στα ίδια επίπεδα και στη συνέχεια του πρωταθλήματος, και το ερωτηματικό? .. Τι θα κάνουν οι ανταγωνιστές του (Θύελλα, Πανναξιακός) κατά τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και το πως θα διαμορφωθούν τα ρόστερ .
Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η συνέχεια, αλλά το μόνο σίγουρο αυτή τη στιγμή είναι ότι ο ΑΟ Πύργου κρατάει την κατάσταση ατα χέρια του, και αγωνιστικά είναι το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Κυκλάδων...
Δείτε ακόμα
-
21/01/2026 | 16:50ΔΥΠΑ: Ετσι μπορείς να πάρεις επίδομα ανεργίας για δεύτερη φορά -
21/01/2026 | 14:38Γ’ Εθνική: Ποιοί ειναι οι "πρωταθλητές" στα… πέναλτι σε όλη την κατηγορία - η λίστα του 6ου ομίλου -
21/01/2026 | 11:20Αναγέννηση: Το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι τώρα! (φώτο) -
21/01/2026 | 11:00Super League 2: Οι πρώτοι σκόρερ της κατηγορίας - "κόλλησαν" στα έξι τέρματα Βερνάρδος και Κόλα της Ελλάς Σύρου -
21/01/2026 | 10:39Οι ποδοσφαιρικές μεταδόσεις της ημέρας (Τετάρτη 21/01) είναι γεμάτες Champions league -
21/01/2026 | 10:13EuroLeague:, Μεγάλη μάχη για τη... τετράδα - Η βαθμολογία μετά την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής -
21/01/2026 | 09:45Champions league: Σοβαρές ελπίδες πλέον για τον Ολυμπιακό - η βαθμολογία της League Phase -
21/01/2026 | 09:16Πότε θα γίνει η μεγάλη φορολοταρία Ιανουαρίου με έπαθλο έως 50.000 ευρώ -
20/01/2026 | 22:15ΕΠΣ Κυκλάδων: Σπουδαία προσθήκη με... Ραχίμ ο ΑΟ Πύργου -
20/01/2026 | 17:20Super League 2: Το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής – Εκκρεμότητα με την έδρα στο Ελλάς Σύρου-Καλαμάτα