12/10/2020 | 00:41
Ποδοσφαιρο
Άνετη επικράτηση της Εθνικής, 2-0 την Μολδαβία
Με νίκη συνέχισε η εθνική τις υποχρεώσεις της στον 3ο όμιλο της 3ης κατηγορίας του Nations League, καθώς επικράτησε 2-0 της Μολδαβίας στο ΟΑΚΑ.
Σκόρερ της ελληνικής ομάδας ήταν ο Μπακασέτας με πέναλτι στο 45+3΄ (σε αυτή τη φάση αποβλήθηκε από τους φιλοξενούμενους ο Πόσματς) και ο Μάνταλος στο 50΄, ενώ ο Βλαχοδήμος απέκρουσε πέναλτι του Μιλιντσεάνου στο 88΄.
Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε τους επτά βαθμούς σε τρεις αγώνες και παραμένει στην κορυφή του ομίλου, μαζί με τη Σλοβενία που νίκησε 1-0 το Κόσοβο στην Πρίστινα.
Η εθνική είχε 78% κατοχή στο α΄ ημίχρονο, αλλά της έλειψαν οι δημιουργικές ιδέες για να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Ουσιαστικά οι διεθνείς δημιούργησαν μόνο δύο ευκαιρίες, μία στο 13΄ με πλασέ του Μπακασέτα από δύσκολη θέση που απομάκρυνε ο Μούντρατς και μία στο 35΄ με τον Ναμάσκο να πέφτει στα πόδια του Παυλίδη και να μην του επιτρέπει να εκμεταλλευθεί την κάθετη μπαλιά του Μάνταλου.
Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όμως, έγινε η φάση που ουσιαστικά έκρινε το παιχνίδι.
Από πάσα του Κουρμπέλη στον Παυλίδη, ο επιθετικός της Βίλεμ μπήκε στην περιοχή, ο Πόσματς τον κράτησε ανεπαίσθητα και -προς γενική έκπληξη- ο Ολλανδός διαιτητής Χίγκλερ καταλόγισε πέναλτι και απέβαλε τον Μολδαβό αμυντικό!
Ο Μπακασέτας ευστόχησε από την άσπρη βούλα και το έργο της ελληνικής ομάδας έγινε πολύ πιο απλό.
Το ματς «τελείωσε» οριστικά στο 50΄, όταν ο Μάνταλος αξιοποίησε την πολύ καλή μπαλιά του Μπακασέτα, κατέβασε ωραία και νίκησε τον Ναμάσκο για το 2-0.
Η εθνική στη συνέχεια «κατέβασε στροφές», ενώ ο Φαν΄τ Σιπ έδωσε το «βάπτισμα του πυρός» στον Λάζαρο Ρότα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στη θέση του Χατζηδιάκου (ο στόπερ της Άλκμααρ χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο δεξιού μπακ). Μπακασέτας και Φορτούνης έχασαν πολύ καλές ευκαιρίες να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ, ενώ η Μολδαβία, παρότι στα τελευταία λεπτά έμεινε με εννέα παίκτες (τραυματίστηκε ο Μαραντίτσι και δεν υπήρχε δυνατότητα άλλης αλλαγής), κέρδισε πέναλτι στο 88΄ σε μαρκάρισμα του Ρότα στον Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε τη μπάλα στην εκτέλεση του Μιλιντσεάνου. Στις καθυστερήσεις η εθνική είχε δύο δοκάρια, σε ισάριθμα σουτ του Φορτούνη.
ΕΛΛΑΔΑ (Τζον Φαν΄τ Σιπ): Βλαχοδήμος, Χατζηδιάκος (69΄ Ρότα), Σβάρνας, Τζαβέλλας, Γιαννούλης, Κουρμπέλης (83΄ Μπουχαλάκης), Ζέκα, Λημνιός (76΄ Πέλκας), Μπακασέτας, Μάνταλος (69΄ Φορτούνης), Παυλίδης (83΄ Φούντας)
ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Αρμάς, Πόσματς, Μούντρατς, Ρέαμπτσιουκ, Τσότσιουτς, Πλάτιτσα, Καϊμάκοφ (46΄ Επουρεάνου), Ιονίτσα (76΄ Ράτσου), Ράτσα (66΄ Μαραντίτσι), Νικολαέσκου (58΄ Μιλιντσεάνου) ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΛΔΑΒΙΑ (Ενγκίν Φιράτ): Ναμάσκο, Αρμάς, Πόσματς, Μούντρατς, Ρέαμπτσιουκ, Τσότσιουτς, Πλάτιτσα, Καϊμάκοφ (46΄ Επουρεάνου), Ιονίτσα (76΄ Ράτσου), Ράτσα (66΄ Μαραντίτσι), Νικολαέσκου (58΄ Μιλιντσεάνου) ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε ακόμα
-
19/10/2026 | 15:12Με μετάλλια, και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ταεκβοντό Σαντορίνης από Λάρισα και Σερβία [φώτο] -
19/10/2026 | 13:17Γιάννης Βρούτσης: Η Ανάφη απογειώνεται- μετά από 12 χρόνια προσπαθειών φτάνουμε στο τέλος -
19/10/2026 | 12:10Black Friday 2026: Πότε έρχονται οι μεγάλες εκπτώσεις -
19/10/2026 | 11:33Santorini Socca League: Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αετού ολοκληρώθηκε με τρίποντο - όλο το ρεπορτάζ -
19/10/2026 | 10:21Γ Εθνική - 9ος όμιλος: 'Κακιά" ήττα για την ΑΕΜ - Ηλυσιακός - Μύκονος 1-0 [video] -
19/10/2026 | 10:09Πόθεν Έσχες 2026: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής -
19/10/2026 | 09:45Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (19/10) -
19/10/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 19 /10 -
18/10/2026 | 21:44Πανθηραϊκός: Θλίψη για την "απώλεια" του Ιωάννη Ρούσσου (Κάστρος) -
18/10/2026 | 19:15Santorini Socca League: Μεγάλη στιγμή...με τα γαλανόλευκα ο Μπιρμπίλη[φώτο] - αύριο με την Κροατία το πρώτο παιχνίδι