26/04/2021 | 23:04
Μπασκετ
Ο Μπλατ για Σπανούλη, Λεμπρόν και… mexritelous
Ο έμπειρος προπονητής μίλησε μεταξύ άλλων για τους Σπανούλη και ΛεΜπρόν, αλλά και για την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό.
Μεγάλη συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Ντέιβιντ Μπλατ. Ο έμπειρος προπονητής μίλησε για τον Βασίλη Σπανούλη και το εάν θα πρέπει να συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο, για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς, με τον οποίο συνυπήρξαν στους Καβαλίερες, αλλά και για την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
Για την κατάσταση της υγείας του: «Πιθανώς να δείχνω καλύτερα από αυτό που αισθάνομαι. Η υγεία μου είναι σταθερή, με κάποια μικρά προβλήματα που εμφανίζονται από μέρα σε μέρα. Έχω τη ρουτίνα μου, τη διατροφή μου και γενικά προσπαθώ να το αντιμετωπίζω. Δεν το βάζω κάτω, είμαι ένας θετικός τύπος».
Για το αν του λείπει η προπονητική και αν παρακολουθεί τα πλέι οφ της Euroleague: «Μου λείπει η δράση. Βλέπω όλα τα παιχνίδια της Euroleague. Εύχομαι στο άμεσο μέλλον να εμπλακώ ξανά με κάποιο τρόπο στο μπάσκετ. Αυτό που μου λείπει είναι να μοιράζομαι εμπειρίες. Δεν μπορώ να το κάνω από τους πάγκους, ωστόσο προσπαθώ να επικοινωνώ».
Για τους παίκτες που ανέδειξε: «Είναι σπουδαίο να βλέπω αυτά τα παιδιά να προχωρούν στη ζωή και την καριέρα τους. Όταν ξεκινήσαμε μαζί δεν είχαν αυτή τη φήμη. Τώρα με τη δουλειά και τη σωστή καθοδήγηση έχουν πετύχει σπουδαία πράγματα. Αισθάνομαι υπέροχα που τους βοήθησα να μπουν στον σωστό δρόμο».
Για την απόφαση του Ολυμπιακού να φύγουν στο ημίχρονο του ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό: «Δεν μου άρεσε καθόλου αυτή η απόφαση, ήμουν αντίθετος. Όμως γνωρίζω τους λόγους που πάρθηκε αυτή η απόφαση και θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είχα άριστες σχέσεις με τους ανθρώπους της ομάδας. Έχω μόνο καλά λόγια να πω για το πέρασμά μου από τον Ολυμπιακό».
Για το αν θα πρέπει να συνεχίσει ο Σπανούλης: «Δεν θα ήθελα να εμπλακώ στο θέμα του Βασίλη Σπανούλη. Είναι μία απόφαση καθαρά δική του, αλλά και της ομάδας. Έχουν πορευτεί μαζί για πολλά χρονιά και γνωρίζουν το τι έχει συνεισφέρει ο ένας στον άλλον».
Για το πέρασμά του από τον Άρη: «Ο Άρης θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Για να είμαι ειλικρινής έμεινα για λίγους μήνες στη Θεσσαλονίκη και την ομάδα, ωστόσο πέρασα υπέροχα και έχω μόνο καλές αναμνήσεις».
Για τον Κάτας: «Είναι μία εξαιρετική περίπτωση. Έχει τον δικό του δρόμο να χτίζει τις ομάδες. Τον γνωρίζω από μικρό, τον είχα και παίκτη, ενώ αυτός έχει κοουτσάρει στην Εθνική τον γιο μου. Μόνο τα καλύτερα έχω να πω για τον Όντεντ».
Για το Κλίβελαντ και τον Λεμπρόν Τζέιμς: «Ποιος δεν θα ήθελε να προπονεί τον κορυφαίο παίκτη στον κόσμο; Ήταν απίστευτο το συναίσθημα, ένας προπονητής με ευρωπαϊκή εμπειρία να κοουτσάρει το Κλίβελαντ. Αυτό που κάνει τώρα, μετά από τόσο χρόνια είναι φαινόμενο».
Δείτε ακόμα
-
03/09/2026 | 11:25Έρχεται φιλικό παιχνίδι Πανθηραικού -ΑΟ Πύργου το Σάββατο στα Φηρά -
03/09/2026 | 11:01Super League 2: Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας - αυτός σφυρίζει την Ελλάς Σύρου -
03/09/2026 | 10:44Η υπερηφάνεια του «Νταντή» για την …Μαρία του - αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης -
03/09/2026 | 10:24Superbet Κύπελλο Ελλάδας: Τα αποτελέσματα της πρεμιέρας και η βαθμολογία στη League Phase -
03/09/2026 | 09:45Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης (03/09) -
03/09/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης (03/09) -
02/09/2026 | 16:18Η NST Travel και η οικογένεια Παγώνη στο πλευρό του Α.Ο. Θήρας και τη νέα σεζόν! -
02/09/2026 | 14:15Ο Γιάννης Χατζόπουλος στο «9ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» -
02/09/2026 | 12:35ON THE RADAR: Σταύρος Αγγελής... ο Έλληνας Vardy της Super League; -
02/09/2026 | 11:10kύπελλο Ελλάδας: To σημερινό πρόγραμμα της 1ης αγωνιστικής στη league phase [Τετάρτη 02/09]