11/06/2021 | 16:05
Μπασκετ
Ευρωλίγκα: Τέλος ο Μπερτομέου - Το κουμάντο οι ομάδες - μέτοχοι
Εκτός του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωλίγκας, για πρώτη φορά μέτά από 20 χρόνια μένει ο Τζόρντι Μπερτομέου - Με ψήφους 11-0 το κουμάντο της διοργάνωσης περνάει στις ομάδες - μετόχους.
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην Ευρωλίγκα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο Τζόρντι Μπερτομέου αποτελεί παρελθόν από το Διοικητικό Συμβούλιο της λίγκας, έπειτα από 20 χρόνια. Ο Ισπανός παράγοντας θα παραμείνει στη θέση του CEO, όμως, οι αρμοδιότητές του θα είναι ιδιαίτερα περιορισμένες, ενώ μπαίνει και σε μία… περιθωριοποίηση.
Η… αρχή έγινε έπειτα από την «επανάσταση» των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, Αναντόλου Εφές, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζαλγκίρις και Αρμάνι στην Αθήνα, η οποία μεταφράστηκε σε πρόταση μομφής για τον Ισπανό. Πλέον, οι εξελίξεις παίρνουν επίσημη μορφή, με τον Τζόρντι Μπερτομέου να αποτελεί ουσιαστικά παρελθόν από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση του μπάσκετ.
Έλεγχος στο «εσωτερικό» της Ευρωλίγκας
Ωστόσο, η συγκεκριμένη εξέλιξη δεν είναι η μοναδική για την ευρωπαϊκή λίγκα, μια και οι πληροφορίες κάνουν λόγο για την είσοδο ορκωτών ελεγκτών στο «εσωτερικό» της. Η Price Waterhouse Cooper (PwC) θα αναλάβει τον έλεγχο τω οικονομικών για όσα συνέβησαν τα προηγούμενη χρόνια.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα του ελέγχου ίσως προκαλέσουν κι άλλες εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα. Το «παρών» στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωλίγκα έδωσε ο Τάκης Τριαντόπουλος, εκπροσωπώντας τον Παναθηναϊκό, ενώ για τον Ολυμπιακό μετείχε ο Γιώργος Σκινδήλιας.
Δείτε ακόμα
-
20/10/2025 | 15:58Super League 2:Οι πρώτοι σκόρερ και στους δύο ομίλους - Σταθερά μέσα ο Κόλα της Ελλάς Σύρου
-
20/10/2025 | 12:30Ηλεκτρονικές αποδείξεις: Ποιοι φορολογούμενοι κινδυνεύουν με έξτρα φόρο
-
20/10/2025 | 11:52Γ Εθνική: ΠΟΑ - Γιούχτας 1-0 ( video)
-
20/10/2025 | 11:30Το ChatGPT έρχεται στα ελληνικά σχολεία – Τι προβλέπει το πιλοτικό πρόγραμμα «AI inSchools»
-
20/10/2025 | 11:00Με Premier League, La Liga και Serie A, οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
-
20/10/2025 | 10:30Ανασφάλιστα οχήματα: Πώς γίνονται οι διασταυρώσεις για τον εντοπισμό τους – Πόσο είναι το πρόστιμο
-
20/10/2025 | 09:45Champions league: Η αποστολή των ερυθρολεύκων για το μεγάλο ματς με την Μπαρτσελόνα
-
20/10/2025 | 09:10Όλες οι ενισχύσεις που θα καταβληθούν τον Νοέμβριο: Οι δικαιούχοι και τα ποσά
-
19/10/2025 | 20:22Γ Εθνική :Η βαθμολογία του 6ου ομίλου - Σταθερά στη κορυφή η ΑΕΜυκόνου
-
19/10/2025 | 18:05Γ Εθνική :Τα αποτελέσματα της ημέρας σε όλους τους ομίλους