23/09/2020 | 10:22
Μπασκετ
Επιστροφή με το πρώτο τζάμπολ στο 1ο Super Cup
Μετά από έξι μήνες αποχής ελέω κορονοϊού, η πορτοκαλί μπάλα θα χτυπήσει ξανά, για πρώτη φορά, στο παρκέ, απόψε , σε επίσημο αγώνα στην Ελλάδα!
Ο νέος θεσμός του ΕΣΑΚΕ, το 1o ελληνικό μπασκετικό Super Cup στην Ιστορία, μπορεί να μην συνδυαστεί με παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες (κεκλεισμένων των θυρών), αλλά υπόσχεται δυνατές συγκινήσεις και υψηλό θέαμα από τις τέσσερις καλύτερες ομάδες της περυσινής σεζόν στην Basket League.
Συγκεκριμένα, τον πρώτο τίτλο της σεζόν 2020-21 θα έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν οι πρώτες τέσσερις ομάδες της βαθμολογίας της Basket League της περασμένης σεζόν, οι Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Περιστέρι και Προμηθέας Πατρών, το διήμερο Τετάρτη (23/9) και Πέμπτη (24/9) Σεπτεμβρίου, στο κλειστό γήπεδο Περιστερίου «Ανδρέας Παπανδρέου».
Οι τέσσερις προπονητές και οι τέσσερις αρχηγοί δήλωσαν «διψασμένοι για μπάσκετ» στη συνέντευξη Τύπου, όλοι παραδέχτηκαν πως δεν βρίσκονται στο επιθυμητό επίπεδο ετοιμότητας, όχι μόνο επειδή είναι η αρχή της σεζόν, αλλά και γιατί πριν την προετοιμασία είχε προηγηθεί πολύμηνη απραξία για τους παίκτες ελέω κορονοϊού.
Το 1ο Super Cup πάντως αποτελεί μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να προετοιμαστεί η κάθε μία εκ των τεσσάρων ομάδων για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεών της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις που μετέχει αλλά και για αυτήν της Basket League (10/10).
Ειδικά για την ΑΕΚ, η οποία στις 30 Σεπτεμβρίου παίρνει θέση στο final-8 του Basketball Champions League, που θα διεξαχθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο ΟΑΚΑ, το 1o Super Cup, θα βοηθήσει τους παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου, να δοκιμάσουν την ετοιμότητά τους σε επίσημους αγώνες και να προετοιμαστούν καλύτερα για να διεκδικήσουν έναν ακόμη ευρωπαϊκό τίτλο.
Ο Παναθηναϊκός, στις 2 Οκτωβρίου αντιμετωπίζει στη Μόσχα την Κίμκι, για την πρεμιέρα της Euroleague και ο Γιώργος Βόβορας γνωρίζει καλά πως άλλο κίνητρο έχουν οι παίκτες στα φιλικά παιχνίδια και άλλο όταν διακυβεύεται ένα τρόπαιο. «Ευρωπαίοι» το Περιστέρι και ο Προμηθέας, έχουν κι αυτοί τους δικούς τους λόγους να θέλουν να δυσαρεστήσουν τα φαβορί, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, και να... γράψουν το όνομά τους πρώτοι στη λίστα των τροπαιούχων του ελληνικού Super Cup.
Στον πρώτο χρονικά ημιτελικό, στις 16:30 σήμερα Τετάρτη (23/9), διεξάγεται ο αγώνας Προμηθέας Πατρών-ΑΕΚ, ενώ στις 21:00 το Περιστέρι που θα παίζει εντός έδρας θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη απέναντι στον Παναθηναϊκό. Την Πέμπτη (24/9), οι δύο ηττημένοι των ημιτελικών θα δώσουν τον... άχαρο «μικρό» τελικό για τις θέσεις 3-4, ενώ ο τελικός θα αρχίσει στις 21:00.
Το πρόγραμμα των αναμετρήσεων του 1ου Super Cup που θα μεταδοθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ SPORTS HD έχει ως εξής:
Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου
16:30: Προμηθέας Πατρών - ΑΕΚ
21:00: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Περιστέρι
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου
16:30: «Μικρός» Τελικός
21:00: Τελικός
16:30: Προμηθέας Πατρών - ΑΕΚ
21:00: Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ - Περιστέρι
Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου
16:30: «Μικρός» Τελικός
21:00: Τελικός
Δείτε ακόμα
-
19/10/2026 | 15:12Με μετάλλια, και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ταεκβοντό Σαντορίνης από Λάρισα και Σερβία [φώτο] -
19/10/2026 | 13:17Γιάννης Βρούτσης: Η Ανάφη απογειώνεται- μετά από 12 χρόνια προσπαθειών φτάνουμε στο τέλος -
19/10/2026 | 12:10Black Friday 2026: Πότε έρχονται οι μεγάλες εκπτώσεις -
19/10/2026 | 11:33Santorini Socca League: Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αετού ολοκληρώθηκε με τρίποντο - όλο το ρεπορτάζ -
19/10/2026 | 10:21Γ Εθνική - 9ος όμιλος: 'Κακιά" ήττα για την ΑΕΜ - Ηλυσιακός - Μύκονος 1-0 [video] -
19/10/2026 | 10:09Πόθεν Έσχες 2026: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής -
19/10/2026 | 09:45Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (19/10) -
19/10/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 19 /10 -
18/10/2026 | 21:44Πανθηραϊκός: Θλίψη για την "απώλεια" του Ιωάννη Ρούσσου (Κάστρος) -
18/10/2026 | 19:15Santorini Socca League: Μεγάλη στιγμή...με τα γαλανόλευκα ο Μπιρμπίλη[φώτο] - αύριο με την Κροατία το πρώτο παιχνίδι