29/09/2020 | 21:23
Σαντορινη
Στη Σαντορίνη ο Συρμαλένιος
Καταρχήν έδωσε τηλεοπτική συνέντευξη, όπου μίλησε για την τριπλή κρίση που περνά η Χώρα (υγειονομική, οικονομική, εθνικά θέματα). Αναφέρθηκε στις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ με το τρόπο που άνοιξε ο τουρισμός, χωρίς υγειονομικό διαβατήριο 72 ωρών προ της εισόδου στη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη διασπορά του ιού σε όλη την επικράτεια.
Αναφέρθηκε επίσης στα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ “Μένουμε Όρθιοι” Ι και ΙΙ, με τα οποία προτείνουμε μια γενναία στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, ιδιαίτερα των μκρομεσαίων, για να αντιμετωπιστεί η μεγάλη οικονομική κρίση λόγω της κατακόρυφης πτώσης του τουρισμού.
Υπολογίζεται στη Σαντορίνη ότι η κίνηση ήταν μειωμένη περίπου στο 80% έως 85% σε σχέση με το 2019. Αναφέρθηκε επίσης στην ενίσχυση με το σταγονόμετρο του εθνικού συστήματος υγείας και βεβαίως όχι με μόνιμες προσλήψεις. Ακόμα καταδίκασε την εξαίρεση των μικρών νησιών των Κυκλάδων από την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ, όπως η Ανάφη, η Σίκινος, η Θηρασιά κλπ.
Στη συνέχεια μαζί με τα στελέχη της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Γιώργο Παπαϊωάννου και Κύρο Παγκαλίδη, πρώην μέλος της διοίκησης της ΑΕΜΥ, επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, όπου συνομίλησε με το Διευθυντή Διοίκησης Λουκά Κατσούλη και την παιδίατρο και μέλος της διοίκησης της ΑΕΜΥ Πόπη Καραμολέγκου.
Στη μακρά συζήτηση που επακολούθησε έγινε μια αλληλοενημέρωση για την πορεία της πανδημίας γενικότερα στις Κυκλάδες και ενημερωθήκαμε ότι υπήρξαν μεν κρούσματα και στη Σαντορίνη, αλλά δεν νοσηλεύτηκε κανείς στο νοσοκομείο. Βεβαίως το νοσοκομείο διαθέτει την υποδομή και από άποψη μοριακών αναλυτών και από άποψη χώρων νοσηλείας με τέσσερεις θαλάμους αρνητικής πίεσης, αλλά σύμφωνα με τις εντολές του ΕΟΔΥ, δεν γίνονται πολλά διαγνωστικά τεστ χωρίς παρατεταμένα συμπτώματα, με αποτέλεσμα πληθώρα τεστ να διενεργούνται επί πληρωμή στο ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
Σε σχέση με τα άλλα ζητήματα του νοσοκομείου, ενημερωθήκαμε ότι από την προκήρυξη του Οκτωβρίου 2018 των 150 θέσεων αορίστου χρόνου γιατρών και λοιπού προσωπικού, έχουν ολοκληρωθεί οι προσλήψεις κατά 85 %, ενώ διενεργούνται σε τακτά διαστήματα προσκλήσεις πρόσληψης γιατρών με ΑΠΥ (παροχή υπηρεσιών) για ένα χρόνο.
Σε ότι αφορά το μισθολόγιο των γιατρών της ΑΕΜΥ που εξομοιώθηκε με νομοθετική ρύθμιση με το ΕΣΥ, επίκειται δημοσίευση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την εφαρμογή του. Επίσης σε ότι αφορά τους επικουρικούς γιατρούς, η διοίκηση μας ενημέρωσε ότι απαιτείται και εδώ εξομοίωση με το ΕΣΥ, γιατί η πρόσληψη τους είναι μόνο ετήσια και πρέπει να μετατραπεί σε τριετή. Τέλος σχετικά με προσλήψεις μονίμων, απαιτείται πρώτα αναθεώρηση του ΚΕΟΛ (Οργανισμού) και κατόπιν να προκηρυχθούν οι θέσεις.
Σχετικά με το λοιπό προσωπικό, άμεσα προσλαμβάνονται 11 επικουρικοί νοσηλευτές και τον Ιανουάριο άλλοι 10. Επίσης σε ότι αφορά τη λειτουργία της Μονάδας Νεφρού, βρίσκονται σε άμεση αναμονή νεφρολόγου, ενώ σχετικά με τον εξοπλισμό του οφθαλμολογικού τμήματος και του οδοντιατρείου είναι πλήρως εξοπλισμένα.
Σε αυτό το σημείο η διοίκηση του νοσοκομείου μας εκθείασε και τις προσπάθειες της προηγούμενης διοίκησης υπό τον κ. Πανοτόπουλο, που εξόπλισε σημαντικά όλα τα τμήματα και τις υπηρεσίες. Τέλος αναλυτική συζήτηση έγινε για το ζήτημα της εξεύρεσης στέγης για τους γιατρούς και το προσωπικό. Από την πλευρά μας εξιστορήσαμε τα γεγονότα και τις αρχικές δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής που ποτέ δεν υλοποιήθηκαν και τους ενημερώσαμε για το ειδικό νομοθετικό πλαίσιο που ψηφίσαμε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Η διοίκηση μας παρακάλεσε και πάλι να συμβάλουμε προς αυτή την κατεύθυνση, απευθυνόμενοι εκ νέου και στη σημερινή δημοτική αρχή.
Τέλος ο Νίκος Συρμαλένιος συμμετείχε σε συνάντηση μελών του κόμματος, όπου συζητήθηκαν διάφορα τοπικά ζητήματα, καθώς και η διαδικασία πρωτοβουλιών και της οργάνωσης ενόψει και της πορείας προς το Συνέδριο.
Πηγή: koinignomi
Δείτε ακόμα
-
30/08/2026 | 13:37«Τουρισμός για Όλους»: Τα επόμενα βήματα για όσους κληρώθηκαν – Πόσα χρήματα δικαιούνται οι κληρωθέντες -
30/08/2026 | 12:59Πανθηραϊκός: Ο νυν…και ο πρώην - μία όμορφη συνάντηση στη Νάξο -
30/08/2026 | 11:00Super League: Τέσσερις αναμετρήσεις στο σημερινό πρόγραμμα [ Κυριακή 30/08] -
30/08/2026 | 10:30Super League 2: Πρώτη νίκη για την Ελλάς Σύρου στα φιλικά προετοιμασίας - επικράτησε με 0-1 της Δόξας Βύρωνα -
30/08/2026 | 10:00Ποιους πρέπει να ενημερώσετε μόλις αλλάξετε νέα ταυτότητα -
30/08/2026 | 09:40Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Κυριακής (30/08) -
30/08/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής (30/08) -
29/08/2026 | 19:41Γ Εθνική: Πολύ καλός Πανθηραικός ...φιλική νίκη μέσα στη Νάξο επί του Παναξιακού -
29/08/2026 | 16:15Παρουσία Βρούτση η κλήρωση της Super League 2 - Η ευθύνη μεγαλώνει, θα είμαι δίπλα σας για όσο καιρό θα είμαι εδώ, γιατί έρχονται και εκλογές». -
29/08/2026 | 15:22Super League: Αυλαία σήμερα στη 2η αγωνιστική - το πρόγραμμα του Σαββάτου 29/08