05/05/2020 | 17:37
Σαντορινη
Μηχανήματα ανίχνευσης κορωνοϊού αποκτούν τα Νοσοκομεία Θήρας Σύρου και Νάξου
Με μηχανήματα μοριακού ελέγχου (Real Time PCR QIAstat-Dx) πρόκειται να ενισχυθούν οσονούπω τα Νοσοκομεία Θήρας,Σύρου και Νάξου, μετά από σχετική πρωτοβουλία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Πρόκειται για τη σημαντικότερη ίσως ενίσχυση των δομών υγείας στο Νότιο Αιγαίο, καθώς τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα έχουν εφ’ εξής τη δυνατότητα επι τόπου κι εντός μιας ώρας έκδοσης απολύτως ασφαλών αποτελεσμάτων επί δειγμάτων ασθενών που πιθανολογείται ότι επλήγησαν από τον κορωνοϊό.
Με την λειτουργία των μηχανημάτων αυτών θα σταματήσουν αυτόματα και οι αποστολές δειγμάτων στο ινστιτούτο ΠΑΣΤΕΡ με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ταχύτητα των διαγνώσεων, την ιχνηλάτηση και την περαιτέρω νοσηλεία ασθενών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Δημοκρατικής Ρόδου, εντός της εβδομάδος θα παραδοθούν στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου τα 3 πρώτα μηχανήματα μοριακού ελέγχου από τα 7 που έχουν παραγγελθεί για την ενίσχυση ισάριθμων νοσοκομειακών μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα τα 3 πρώτα μηχανήματα έφτασαν τη Δευτέρα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και προγραμματίζεται να αποσταλούν την Τετάρτη ή την Πέμπη στη Ρόδο. Τα 7 μηχανήματα θα κατανεμηθούν στα νοσοκομεία Ρόδου, Κω, Καλύμνου και Λέρου στα Δωδεκάνησα και στα Νοσοκομεία Σύρου, Νάξου και Σαντορίνης στις Κυκλάδες.
Tο κάθε μηχάνημα έχει τη δυνατότητα ταυτόχρονης ανίχνευσης 22 παθογόνων για αναπνευστικές λοιμώξεις, συμπεριλαμβανομένου του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.
Περιλαμβάνει 6 τεστ, συσκευασμένα σε ειδικές ξεχωριστές κασέτες, οι οποίες περιέχουν όλα τα απαραίτητα αντιδραστήρια που χρειάζονται για την προετοιμασία δείγματος και για την πολυπλεκτική PCR πραγματικού χρόνου (multiplex Real-time PCR), συμπεριλαμβανομένου εσωτερικού μάρτυρα ελέγχου.
Η συγκεκριμένη προμήθεια ενισχύει σε σημαντικό βαθμό τα νησιωτικά Νοσοκομεία, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας τόσο των μόνιμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών.
Δείτε ακόμα
-
17/04/2026 | 17:27Στη Νάξο ο Γιάννης Βρούτσης - το μηνυμά του για τον Γιώργο Μυλωνάκη -
17/04/2026 | 17:10Συντάξεις Μαΐου: Από 24 έως 27 Απριλίου η καταβολή τους -
17/04/2026 | 16:41Ε.Σ.Κυκλάδων: Α.Ε.Σαντορίνης - Ποσειδώνας Σαντορίνης αύριο στο ΔΑΠΠΟΣ -
17/04/2026 | 15:28Tα ευρωπαϊκά εισιτήρια της Ελλάδας για τη σεζόν 2026-27 -
17/04/2026 | 14:15ΕΠΣ Κυκλάδων: Να κλείσει τη χρονιά με νίκη η Θύελλα στη τελευταία "παράσταση" της χρονιάς - το κάλεσμα της ομάδας -
17/04/2026 | 13:00Επίδομα ανεργίας: Πώς διαμορφώνεται μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού -
17/04/2026 | 12:25Europa League: Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών -
17/04/2026 | 11:00Euroleague: Παναθηναϊκός - Αναντολού σήμερα για την τελευταία αγωνιστική - το τηλεοπτικό πρόγραμμα της Παρασκευής -
17/04/2026 | 10:40Conference League: Αυτές είναι οι τέσσερις ομάδες των ημιτελικών -
17/04/2026 | 10:05Βαθμολογία UEFA: Τα δεδομένα για τις ελληνικές ομάδες – Από ποια θέση ξεκινά η νέα σεζόν