05/02/2024 | 09:00
Σαντορινη
Η ολυμπιακή φλόγα θα περάσει από Πάρο, Νάξο, Σαντορίνη
Μνημόνιο συνεργασίας ΕΟΕ με το Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής
Μνημόνιο Συνεργασίας υπεγράφη την Πέμπτη 01 Φεβρουαρίου, από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Χρήστο Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, Μέλος της ΔΟΕ και Πρόεδρο των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, κ. Σπύρο Καπράλο, στο πλαίσιο υλοποίησης ενεργειών για την από κοινού προώθηση της αθλητικής και ναυτιλιακής κουλτούρας και τη διάδοση της αγάπης για τον αθλητισμό μεταξύ των νέων ανθρώπων.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, κ. Σπύρος Καπράλος, τόνισε:
«Με μεγάλη χαρά ξεκινούμε αυτή τη συνεργασία με το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προκειμένου να μεταλαμπαδεύσουμε τις Ολυμπιακές αξίες σε όλους τους ανθρώπους της θάλασσας και τους κατοίκους των νησιών μας.
Η αρχή θα γίνει από την Ολυμπιακή Φλόγα που μετά τη γέννηση της στις 16 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία, θα επισκεφτεί μέσω της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας, εμβληματικά νησιά όπως το Καστελόριζο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη, τη Νάξο, την Πάρο και την Κέρκυρα, προβάλλοντας διεθνώς τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Παράλληλα θα συνεργαστούμε και σε άλλες αθλητικές δράσεις και ευρωπαϊκά έργα που έχει αναλάβει με μεγάλη επιτυχία η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και απευθύνονται σε μαθητές σχολείων και προσφυγόπουλα, τα οποία έρχονται μέσω των προγραμμάτων πιο κοντά στον αθλητισμό. Είμαι σίγουρος ότι από το παράδειγμα μας, θα εμπνευστούν και άλλοι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς και θα προκύψουν συνέργειες προς όφελος των κατοίκων της νησιωτικής Ελλάδος.»
Το Μνημόνιο υπεγράφη παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελου Κυριαζόπουλου, του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη και του Γενικού Γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Μανώλη Κολυμπάδη.
Μετά τη μακροχρόνια και πολύ επιτυχημένη συνεργασίας της ΕΟΕ με το ΓΕΕΘΑ/Γραμματεία Ανώτατου Συμβουλίου Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΑΕΔ), η ΕΟΕ ενώνει πλέον τις δυνάμεις της και με το Υπουργείο Ναυτιλίας, προς όφελος των νέων ανθρώπων που κατοικούν στα νησιά αλλά και σε παραθαλάσσια μέρη της πατρίδας μας.
Σε δήλωσή του ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Με ιδιαίτερη χαρά υπογράψαμε σήμερα Μνημόνιο Συνεργασίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Με αυτή τη συμφωνία, στοχεύουμε στην προώθηση της αθλητικής και ναυτιλιακής κουλτούρας, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που προάγει την αθλητική εξέλιξη και την ανάπτυξη του ναυτιλιακού τομέα και ενισχύει τις ελληνικές αθλητικές επιδόσεις στο διεθνές προσκήνιο.
Παράλληλα, αναδεικνύουμε και ενισχύουμε το σημαντικό έργο που επιτελεί το Αυτοτελές Γραφείο Αθλητισμού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, τα στελέχη του οποίου, αθλητές με διεθνείς διακρίσεις και Ολυμπιονίκες, διοργανώνουν πληθώρα δράσεων μέσω των οποίων προωθούν τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα».



Δείτε ακόμα
-
19/10/2025 | 11:00Γ Εθνική :Το πρόγραμμα της ημέρας σε όλους τους ομίλους
-
19/10/2025 | 10:00Με το "αριστερό" στο πρωτάθλημα ο ΑΟ Θήρας - έχασε στο ΔΑΠΠΟΣ από το Μαρκόπουλο
-
19/10/2025 | 09:38Γ Εθνική :Πρωινό το παιχνίδι της ΑΕΜυκόνου - το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία
-
18/10/2025 | 22:44Ήττα για τον Πύργο στη Νάξο από τον Πανναξιακό (1-0)
-
18/10/2025 | 19:40Μεγάλο «διπλό» για την Ελλάς Σύρου στην Ηλιούπολη!
-
18/10/2025 | 18:37Πήρε το ντέρμπι της Σαντορίνης η Θύελλα Καμαρίου, 2-1 τον Πανθηραϊκό
-
18/10/2025 | 13:31Ρ. Ζέλο: «Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα - Είμαστε σε καλή φάση»
-
18/10/2025 | 13:13Ματέο Φρέσκι :Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε μια νέα σεζόν με ενθουσιασμό και ισχυρό αίσθημα ευθύνης.
-
18/10/2025 | 13:05Μπαίνει στη "μάχη" του πρωταθλήματος ο Α.Ο Θήρας - Σήμερα στο ΔΑΠΠΟΣ η πρεμιέρα του
-
18/10/2025 | 11:27Super League 2:Κομβικό παιχνίδι για την Ελλάς Σύρου - Το πρόγραμμα της ημέρας (6η αγωνιστική)