15/05/2024 | 13:24
Ελλαδα
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα MotivAction για δεύτερη φορά στην Ελλάδα
Διήμερο συναντήσεων εργασίας στην Αθήνα με τα μέλη της αθλητικής οικογένειας, στη μάχη κατά τη χειραγώγησης
Οι συναντήσεις εργασίας του προγράμματος MotivAction το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο των διακρατικών δράσεων ενάντια στη χειραγώγηση αγώνων, φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στις 13 και 14/5.
Σε συνεργασία με την Εθνική Πλατφόρμα Αθλητικής Ακεραιότητας στο οργανωτικό σκέλος, οι εκπρόσωποι του προγράμματος είχαν την ευκαιρία μέσα από "κλειστές" συναντήσεις να έρθουν σε επαφή με τα μέλη της αθλητικής οικογένειας στην Ελλάδα και να ακούσουν τις εμπειρίες, τις απόψεις και τις προτάσεις τους πάνω σε ζητήματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης. Από την πλευρά τους μετέφεραν την δική τους εμπειρία μέσα από την εξέλιξη του προγράμματος, καθώς και τις προτάσεις τους για τις -επικαιροποιημένες- βέλτιστες πρακτικές προς όφελος της αθλητικής ακεραιότητας.
Την πρώτη ημέρα των εργασιών, οι JohnBales (InternationalCouncilforCoachingExellence), PimVerschuuren (Researcher) και Μάριος Μάντζιος (EUAthletes) είχαν δύο ξεχωριστές συναντήσεις με αθλητές, αθλήτριες και προπονητές από ομαδικά και ατομικά αθλήματα. Την δεύτερη ημέρα οι εκπρόσωποι του προγράμματος συναντήθηκαν με διαιτητές-κριτές και στελέχη της ΕΟΕ, υπεύθυνους ακεραιότητας αθλητικών Ομοσπονδιών και μέλη του πυρήνα της Ε.Π.ΑΘΛ.Α.
Ο γγΑ και πρόεδρος της Εθνικής Πλατφόρμας κ. Γιώργος Μαυρωτάς που έδωσε το «παρών» στις εργασίες του προγράμματος MotivAction στην Αθήνα, σε δήλωση του σημείωσε τα εξής: «Ο ρόλος των πρωταγωνιστών, ειδικά αθλητών προπονητών και διαιτητών στην αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων είναι κομβικός γιατί είναι οι άνθρωποι "στο πεδίο". Γι' αυτό ακριβώς χρειάζονται ενημέρωση, εκπαίδευση και καθοδήγηση για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τις ύποπτες προς χειραγώγηση περιπτώσεις. Παράλληλα, απαιτείται να οικοδομηθεί περιβάλλον εμπιστοσύνης και ασφάλειας, το οποίο θα συντελέσει τα μέγιστα στη συλλογή και ανταλλαγή πληροφοριών. Όλα τα παραπάνω αποτελούν σκοπό και στόχευση του προγράμματος MotivAction».
Δείτε ακόμα
-
14/10/2025 | 12:15EuroLeague : Χωρίς ανάσα ο Ολυμπιακός, σήμερα με την Εφές - το πρόγραμμα της ημέρας (Τρίτη 14/10)
-
14/10/2025 | 11:44Δήμος Θήρας :Παραδοσιακό Πολιτιστικό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα
-
14/10/2025 | 10:55Superleague 2 – Β’ όμιλος: Το «στραβοπάτημα» της Καλαμάτας, ο ουσιαστικός Πανιώνιος και η ανεβασμένη Ελλάς Σύρου
-
14/10/2025 | 09:45Κυπέλλο Ερασιτεχνών: Κληρώνει από την 3η Φάση έως και τον Τελικό-Μαθαίνει αντίπαλο η ΑΕΜυκόνου
-
14/10/2025 | 09:23Τσιγάρα: Εκτόξευση τιμών έως 7 ευρώ το πακέτο!
-
13/10/2025 | 21:06ΒΙΝΤΕΟ | Το όμορφο γκολ του Μπουρούς που έδωσε τη νίκη στον Πανθηραϊκό με την Κ19 του ΟΦΗ
-
13/10/2025 | 18:38ΒΙΝΤΕΟ | Το γκολ του Ντραμέ στο φιλικό ΟΦΗ Κ19 - Πανθηραϊκός
-
13/10/2025 | 18:22Στην επίσημη παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος της Volley League ο ΑΟ Θήρας
-
13/10/2025 | 14:44Santorini Basketball League :Ο απολογισμός της πρεμιέρας - Αποτέλεσματα και βαθμολογία
-
13/10/2025 | 11:00Εβδομάδα κατά του σχολικού εκφοβισμού στον Δήμο Θήρας-το πρόγραμμα των δράσεων