13/12/2023 | 10:12
Ελλαδα
Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων: «Μέτρα-χάδια αυτά που ανακοίνωσε η κυβέρνηση»
Για «μέτρα-χάδια» κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων στην ανακοίνωσή της για τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την πολιτική ηγεσία της χώρας για την καταπολέμηση της οπαδικής βίας, έπειτα από τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης (07/12).
«Με περισσή αγωνία αναμέναμε από το Σάββατο, Αστυνομία και Κοινωνία, τα μέτρα τα οποία θα εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, τα οποία υποτίθεται θα ήταν σκληρά και θα έθεταν τέλος στα φαινόμενα του χουλιγκανισμού και του εξευτελισμού της έννοιας του αθλητισμού. Όμως με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη ακούσαμε τα όσα εξήγγειλε ο κύριος κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Προφανώς η έννοια της σκληρότητας είναι τελικά πολύ ελαστική ως προς την ερμηνεία και την εφαρμογή της. Τόσο ελαστική που έφτασε να ασχοληθεί με το αν θα υπάρχουν οπαδοί στους αγώνες ποδοσφαίρου της Super League 1.
Άραγε, πέρασαν τόσες πολλές μέρες από την Πέμπτη 7/12/2023 που ξεχάστηκε ότι ο συνάδελφός μας τραυματίστηκε βαρύτατα κατά τη διεξαγωγή αγώνα βόλεϊ ή μήπως ξέχασαν κάποιοι ότι σοβαρά επεισόδια γίνονται και στους αγώνες μπάσκετ ακόμα και χάντμπολ ή το χειρότερο ότι γίνονται ραντεβού θανάτου μακριά από τις αθλητικές εγκαταστάσεις;
Με την κοινή ανακοίνωσή μας την 8/12/2023 ζητήσαμε άμεση διακοπή όλων των πρωταθλημάτων καθώς και απόσυρση της Αστυνομίας από όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις, έως ότου όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι ιδιοκτήτες-παράγοντες του αθλητισμού, αντιληφθούν ότι απέναντί τους έχουν την οργανωμένη πολιτεία, τους θεσμούς της και την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας που απορρίπτει όλα αυτά τα νοσηρά φαινόμενα βίας και εγκληματικότητας στον αθλητισμό.
Αντ’ αυτών ανακοινώθηκε μία δέσμη «μέτρων» μόνο για τους αγώνες ποδοσφαίρου της Super League 1, έλεγχος ταυτοπροσωπίας και άλλες δευτερεύουσας σημασίας προβλέψεις. Ξεκάθαρα, λοιπόν, προκύπτει ότι η Αστυνομία θα συνεχίσει να είναι στους αθλητικούς χώρους και να φορτώνεται ευθύνες που δεν της ανήκουν έχοντας να αντιμετωπίσει εγκληματικές αγέλες χούλιγκαν, οι οποίοι απλά δεν θα κάνουν το βρώμικό έργο τους σε αγώνες ποδοσφαίρου αλλά θα είναι ελεύθεροι να επιλέξουν όποιο άλλο άθλημα επιθυμούν.
ΚΑΛΟΥΜΕ για μία ακόμα φορά, με όση μεγαλύτερη ένταση μπορεί να έχει η φωνή μας την κυβέρνηση να πάρει πρόσθετα και αυτή τη φορά πραγματικά σκληρά μέτρα και όχι «χάδια», όπως αυτά που ανακοίνωσε.
Πρέπει να καταλάβετε επιτέλους ότι το χτένι έσπασε και ο κόμπος χάθηκε. Εάν δεν τολμήσετε τώρα να φανείτε, όχι σκληροί αλλά δίκαιοι, απέναντι στο υγιές κομμάτι της κοινωνίας, δεν θα το καταφέρετε ποτέ.
Οι ευκαιρίες δίνονται ελάχιστες φορές και σε όποιον τολμάει να τις αδράξει όταν πρέπει. Ειδάλλως θα καταλήξετε και εσείς να συναριθμηθείτε με όλους αυτούς που κοίταζαν φοβικά το πρόβλημα και φτάσαμε ως εδώ που φτάσαμε».
Δείτε ακόμα
-
14/10/2025 | 14:51Πήρε το δίπλωμα UEFA D η Βαρβάρα Κυριακάκη - Τα συγχαρητήρια της Θύελλας Καμαρίου
-
14/10/2025 | 12:15EuroLeague : Χωρίς ανάσα ο Ολυμπιακός, σήμερα με την Εφές - το πρόγραμμα της ημέρας (Τρίτη 14/10)
-
14/10/2025 | 11:44Δήμος Θήρας :Παραδοσιακό Πολιτιστικό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα
-
14/10/2025 | 10:55Superleague 2 – Β’ όμιλος: Το «στραβοπάτημα» της Καλαμάτας, ο ουσιαστικός Πανιώνιος και η ανεβασμένη Ελλάς Σύρου
-
14/10/2025 | 09:45Κυπέλλο Ερασιτεχνών: Κληρώνει από την 3η Φάση έως και τον Τελικό-Μαθαίνει αντίπαλο η ΑΕΜυκόνου
-
14/10/2025 | 09:23Τσιγάρα: Εκτόξευση τιμών έως 7 ευρώ το πακέτο!
-
13/10/2025 | 21:06ΒΙΝΤΕΟ | Το όμορφο γκολ του Μπουρούς που έδωσε τη νίκη στον Πανθηραϊκό με την Κ19 του ΟΦΗ
-
13/10/2025 | 18:38ΒΙΝΤΕΟ | Το γκολ του Ντραμέ στο φιλικό ΟΦΗ Κ19 - Πανθηραϊκός
-
13/10/2025 | 18:22Στην επίσημη παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος της Volley League ο ΑΟ Θήρας
-
13/10/2025 | 14:44Santorini Basketball League :Ο απολογισμός της πρεμιέρας - Αποτέλεσματα και βαθμολογία