20/05/2023 | 08:30
Ελλαδα
Κραυγή αγωνίας από εκπαιδευτικούς στα νησιά: Τους διώχνουν σε… κάμπινγκ για χάρη του τουρισμού
Κραυγή αγωνίας εκπέμπουν για ακόμη μια σεζόν οι εκπαιδευτικοί στα νησιά αφού λόγω της έναρξης της τουριστικής περιόδου αρκετοί από αυτούς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τα σπίτια όπου μένουν πριν ολοκληρωθεί η σχολική χρονιά.
Πολλοί εκπαιδευτικοί αναγκάζονται αυτή την περίοδο να βγουν από τα σπίτια τους διότι τα σπίτια γίνονται Airbnb και φιλοξενούν τουρίστες. Ήδη έχουμε συναδέλφους που αναγκάζονται να φιλοξενηθούν από άλλα άτομα, φίλους και γνωστούς, έχουμε άτομα όπου από 1η Ιουνίου θα αναγκαστούν να μένουν σε κάποιο κάμπινγκ στην Σαντορίνη», δηλώνει στα Dnews ο κ. Γιάννης Μηλιάδης, πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων.
dikaiologitika.gr
Το πρόβλημα αυτό παρουσιάζεται έντονα στις Κυκλάδες αλλά κυρίως στις ναυαρχίδες του τουρισμού Μύκονο και Σαντορίνη. Στην Μύκονο από τα τέλη Απρίλη περίπου 25 εκπαιδευτικοί έχουν βγει από τα σπίτια τους. Ο Δήμος φρόντισε και τους βρήκε κάποια δωμάτια, όμως μέχρι τέλη Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει να ψάξουν που θα μείνουν για τον τελευταίο μήνα της σχολικής χρονιάς.
Όπως καταλαβαίνετε σε μία τουριστική σεζόν σαν της Μυκόνου και της Σαντορίνης οι τιμές των ξενοδοχείων είναι πολύ υψηλές. Η τοπική αυτοδιοίκηση αδυνατεί να λύσει το πρόβλημα από τη ρίζα του, συνεπώς ζητάμε η πολιτεία και το υπουργείο παιδείας να μεριμνήσει για αυτό με κάποια νομοθετικά μέτρα».
Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβρη η υπουργός Ν. Κεραμεως είχε εξαγγείλει κάποια κίνητρα που θα δίνονταν στους εκπαιδευτικούς προκειμένου να υπηρετούν την νησιωτική Ελλάδα, ωστόσο όπως αποδείχθηκε ήταν λόγια του αέρα.
«Δεν λάβαμε κάτι, απλώς η υπουργός είχε ανακοινώσει από το βήμα της Βουλής πως θα υπάρξουν κάποια κίνητρα τα οποία ακόμα τα αναμένουμε. Τώρα περιμένουμε από την νέα ηγεσία που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές», σημειώνει ο κ. Μηλιάδης.
Σημειώνει ότι στα ξενοδοχεία την τουριστική περίοδο οι ελάχιστες τιμές ξεκινούν από τα 60 ευρώ το βράδυ, ποσό που είναι αδύνατο να πληρώσει ένας εκπαιδευτικός συγκριτικά με τον μισθό που λαμβάνει. Παράλληλα οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν μα παραιτηθούν γιατί θα έχουν ποινή και τον επόμενο χρόνο δεν θα μπορούν «να κάνουν τα χαρτιά τους».
Και στα δυο αυτά νησιά υπάρχει υποστελέχωση καθώς όλοι προσπαθούν να τα αποφύγουν και να μην τα επιλέξουν λόγω της κατάστασης που επικρατεί με την στέγαση.
«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα, μόνο εμείς προσπαθούμε να το επικοινωνήσουμε εδώ και επτά χρόνια, λόγω κοβιντ είχε καταλαγιάσει η κατάσταση αλλά από πέρσι εμφανίστηκε ξανά στο άνοιγμα της σχολικής χρόνιας αλλά πλέον και στο κλείσιμο. Κάθε χρόνο αυτή η κατάσταση διογκώνεται», καταλήγει στα Dnews ο πρόεδρος Εκπαιδευτικών Θήρας και Νήσων.
Πηγή:
Δείτε ακόμα
-
07/02/2025 | 00:02Euroleague - Βαθμολογία: Στην "4άδα" με τριπλή ισοβαθμία ο Παναθηναϊκός
-
06/02/2025 | 23:32EuroLeague - Παναθηναϊκός: Ένα ακόμα σόου με 4η "100άρα" στο ΟΑΚΑ
-
06/02/2025 | 20:23Πρωθυπουργική επίσκεψη την Παρασκευή στην Σαντορίνη
-
06/02/2025 | 15:05Δήμος Θήρας: Ανακοίνωση για την απόφαση της Πολιτικής Προστασίας
-
06/02/2025 | 14:30Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Θήρας
-
06/02/2025 | 12:35Αναβλήθηκε ο αγώνας της Μυκόνου με τον Αιγέα
-
06/02/2025 | 12:07Στη Σαντορίνη σήμερα (6/2) ο Γιάννης Βρούτσης
-
06/02/2025 | 10:23Με ευρύτατη συναίνεση της Βουλής υπερψηφίστηκε και ο 3ος αθλητικός νόμος
-
06/02/2025 | 10:03Φορολογικές δηλώσεις 2025: Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση
-
06/02/2025 | 09:35EuroLeague : Δύσκολο παιχνίδι απέναντι στην Εφές για τον "Επτάστερο" - το πρόγραμμα της Πέμπτης 06/02