27/07/2023 | 12:11
Ελλαδα
Εθνική Πόλο: Μαγική εμφάνιση και τώρα τελικός
Με το εντυπωσιακό 13-7 επί της Σερβίας βλέπει το όνειρο να πλησιάζει
Έφτασε η ώρα για την πραγματοποίηση του ονείρου. Ομάδα μοντέλο, φτιαγμένη για την παγκόσμια κορυφή και άξια για να την κατακτήσει, επιτέλους.
Έτοιμη και αποφασισμένη να γράψει την πιο λαμπρή σελίδα στην ιστορία του αθλήματος είναι η εκπληκτική Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Ανδρών. Μετά από μια εντυπωσιακή, “διαστημική”εμφάνιση, αυτή τη φορά στον ημιτελικό του 20ού Παγκοσμίου πρωταθλήματος, στη Φουκουόκα, όχι μόνο νίκησε, αλλά βύθισε, κατατρόπωσε τη Σερβία, με 13-7 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης. Ο οποίος είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο (29/7) στις 12:00 το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας) με αντίπαλο τον νικητή του άλλου ημιτελικού Ουγγαρία - Ισπανία, που γίνεται αμέσως μετά.
Παράλληλα, η Ελλάδα σφράγισε νωρίς - νωρίς, με την είσοδό της στον μεγάλο τελικό, το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024. Έτσι θα παίζει και χωρίς άγχος στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις μέχρι τότε.
Πρόκειται για μια ακόμα ιστορική πρόκριση σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, η πρώτη στην ιστορία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα και το ίδιο σημαντική μετά από αυτήν στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, όπου πήραμε το ασημένιο. Αυτή τη φορά ας έλθει το χρυσό. Παράλληλα, να πούμε ότι είναι και η πρώτη νίκη επί της Σερβίας σε Παγκόσμιο.
Με άμυνα βγαλμένη από σεμινάριο -ειδικά στον λιγότερο- και με το σκορ να μαρτυρά την τεράστια διαφορά κλάσης από την ανανεωμένη Σερβία, επιθετικά -στον συγκεκριμένο αγώνα-, η τρομερή αρμάδα του Θοδωρή Βλάχου καθήλωσε τους αντιπάλους. Από το δεύτερο οκτάλεπτο έχτιζε μια διαφορά, προηγήθηκε με 6-2 στο ημίχρονο και 9-5 στο τρίτο οκτάλεπτο, ενώ στην τελευταία περίοδο αποτελείωσε του αποσβολωμένους Σέρβους με το τελικό 13-7.
Όλοι οι διεθνείς ήταν εκπληκτικοί, αλλά ξεχώρισαν λίγο παραπάνω ο τερματοφύλακας Μάνος Ζερδεβάς, που αναδείχθηκε MVP και οι πρώτοι σκόρερ μας Στέλιος Αργυρόπουλος και Κώστας Κάκαρης (από 3 γκολ).
Οκτάλεπτα: 3-2, 3-0, 3-2, 4-2
ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 2, Σκουμπάκης 1, Γκιουβέτσης, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 2, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 3, Αλαφραγκής, Κάκαρης 3, Νικολαΐδης, Γκίλλας 1, Τζωρτζάτος
ΣΕΡΒΙΑ (Ούρος Στεφάνοβιτς): Μίσοβιτς, Ραντούλοβιτς, Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Λάζιτς 1, Μιλόγεβιτς 1, Ντράσοβιτς, Γιάκσιτς 2, Γιάνκοβιτς, Ούμποβιτς 1, Βούτσινιτς, Μαρτίνοβιτς, Μίτροβιτς.
Δείτε ακόμα
-
22/04/2025 | 12:35Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Μαΐου
-
22/04/2025 | 10:14Σταθερά στην κορυφή των σκόρερ ο Γκιόκερες
-
22/04/2025 | 09:25«Κορυφαία μεταγραφή της Μπενφίκα στον 21ο αιώνα, ο Βαγγέλης Παυλίδης»
-
22/04/2025 | 09:16Euroleague: Ξεκινάνε τα play off, πρώτος ρίχνεται στη μάχη ο Παναθηναϊκός
-
22/04/2025 | 08:44Θύελλα Καμαρίου : "Τρέξε να κλείσεις θέση και να γίνεις κι εσύ κομμάτι της ιστορίας της ομάδας "
-
21/04/2025 | 11:00Η Εθνική πόλο γυναικών είναι η νέα παγκόσμια πρωταθλήτρια
-
21/04/2025 | 10:00Συνταξιούχοι: Αναδρομικά ως 3.500 ευρώ σε 70.000 δικαιούχους – Ποιοι θα τα λάβουν
-
20/04/2025 | 07:50Καλό Πάσχα !
-
19/04/2025 | 16:59ΕΠΣ Κυκλάδων : Με μια ομάδα λιγότερη ο όμιλος του πρωταθλητή Κυκλάδων στα μπαράζ για την Γ Εθνική
-
19/04/2025 | 13:00Ο χάρτης της επόμενης Super League 2 έχει και... Ελλάς Σύρου μέσα