12/10/2020 | 11:10
Ελλαδα
Δίκη Χρυσής Αυγής: Κανένα ελαφρυντικό στα ηγετικά στελέχη
Σε πλήρως απορριπτική απόφαση για ελαφρυντικά στην ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής, προχώρησε το δικαστήριο σηματοδοτώντας απόφαση για βαριές ποινές.
Η απόφαση του δικαστηρίου για την χορήγηση ελαφρυντικών είναι απορριπτική και για τους περισσότερους πρώην βουλευτές του κόμματος που είχαν κριθεί ένοχοι για εγκληματική οργάνωση.
Ελαφρυντικά δόθηκαν μόνο στους πρώην βουλευτές Μπούκουρα (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη), Αλεξόπουλο (καλή συμπεριφορά μετά την πράξη), Μίχο (ειλικρινής μεταμέλεια) και Αρβανίτη (συννομος βίος) και σε άλλους 10 κατηγορούμενους μη πολιτικά πρόσωπα που είχαν περιφερειακό ρόλο σε εγκληματικές δράσεις της Χρυσής Αυγής. Επιπλέον, δύο άτομα πήραν καλή συμπεριφορά μετά την πράξη και άλλοι οκτώ της μετεφηβικης ηλικία.
Με βάση την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο κατηγορούμενος και ευρωβουλευτής, Γιάννης Λαγός κατήγγειλε την έδρα και υπέβαλλε αίτημα εξαίρεσης του δικαστηρίου επικαλούμενος προσβολή του τεκμηρίου αθωότητας και προκατάληψης του δικαστηρίου προς το πρόσωπό του. Ο Γιάννης Λαγός ζήτησε τον λόγο από το δικαστήριο, ενώ είχαν ήδη εκφωνηθεί τα ελαφρυντικά που αναγνωρίστηκαν σε κατηγορούμενους, πλην της ηγετικής ομάδας τη Χρυσής Αυγής.
«Θεωρώ ότι υπήρχε προκατάληψη στο πρόσωπό μου και παρεμβάσεις άμεσες και έμμεσες και από τον πρωθυπουργό της χώρας, που σας πίεσαν. Για τον λόγο αυτό, ζητώ την εξαίρεση όλων των μελών του δικαστηρίου. Σε λίγο θα προσέλθει ο συνήγορος για να αναπτύξει το αίτημά μου», ανέφερε ο Γ. Λαγός.
Μετά από αυτήν την εξέλιξη, το δικαστήριο διέκοψε για μισή ώρα προκειμένου να προσέλθει ο διορισθείς από τον κ. Λαγό συνήγορος, ο οποίος είναι καθ' οδόν, όπως αναφέρθηκε.
Πηγή: skai.gr
Δείτε ακόμα
-
21/05/2026 | 13:35ΑΟ Θήρας: Τελευταίο παιχνίδι για την Κ16 πριν το ...Final-4 -
21/05/2026 | 12:45Super League: Αναδιάρθρωση με πρωτάθλημα 16 ομάδων ζητούν 5 ομάδες - Έκτακτο ΔΣ απο τη... λίγκα -
21/05/2026 | 11:00Επίσκεψη φοιτητών του Πανεπιστημίου της Φλόριντα στη Σαντορίνη για τη βιωσιμότητα -
21/05/2026 | 10:30Stoiximan AegeanBall Festival 2026: Το απόλυτο μπασκετικό ραντεβού του καλοκαιριού επιστρέφει στη Σύρο -
21/05/2026 | 10:13Στη Σαντορίνη για διακοπές…Χριστογιώργος και Αθανασίου -
21/05/2026 | 09:40Με playout Super League οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης 21/05 -
21/05/2026 | 09:15“Ανακαινίζω 2026”: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για τις αιτήσεις -
20/05/2026 | 14:32ΑΑΔΕ: Ο κίνδυνος κατασχέσεων και πλειστηριασμών για οφειλέτες -
20/05/2026 | 13:55ΑΟ Θήρας: Κάτοικος Σαντορίνης για ακόμη μία χρονιά η...Αναστασία Σιρίνινα -
20/05/2026 | 13:17Μανώλης Νομικός: Ο Αλέξανδρος Κωνσταντόπουλος αποτελεί "στυλοβάτη" σε κάθε προσπάθεια που κάνουμε