04/04/2020 | 16:10
Ελλαδα
Αυτά είναι τα 10 νέα μέτρα που θα ανακοινώσει η κυβέρνηση!
Διαβάστε τα δέκα νέα μέτρα που πρόκειται να επιβληθούν...
Θέμα χρόνου είναι να ανακοινωθούν από την ελληνική κυβέρνηση πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στα αιτήματα των πολιτών για έκτακτες μετακινήσεις και στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Όπως σημειώνει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ», το Μαξίμου θα ανακοινώσει νέο κύμα περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.
Αυτά είναι τα εξής:
1) Αύξηση προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα για άσκοπη μετακίνηση καταβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.
2) Νέο όριο συναθροίσεων κάτω των 10 ατόμων.
3) Αποκλεισμό δημόσιων χώρων. Μετά την παραλία της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αποκλείσει και όλους τους δημόσιους χώρους που αποτελούν «δέλεαρ» για βόλτα.
4) Ειδική βεβαίωση εξόδου ηλικιωμένου: Οι εικόνες δεκάδων ηλικιωμένων να περιμένουν έξω από τις τράπεζες για να πάρουν τη σύνταξή τους δημιούργησε προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη.
5) Πλαφόν έως δύο SMS στο 13033: Η αλόγιστη χρήση μηνυμάτων στο 13033 φέρνει πλαφόν στα SMS. Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των πολιτών και γνωρίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχει κερδίσει το στοίχημα, δεν θέλει να… χυθεί η καρδάρα με το γάλα.
6) Διαφορετικά χρονικά περιθώρια: Άλλη μία αλλαγή που θα ανακοινωθεί θα αφορά στην αλλαγή στα χρονικά περιθώρια. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στις 3 ώρες. Η απουσία των πολιτών από το σπίτι τους, εκτός αν βρίσκονται στη δουλειά τους, δεν πρέπει να είναι πάνω από τρεις ώρες. Επιπλέον, αναζητείται λύση καθώς άλλο χρόνο θέλει ένας άνθρωπος για να πάει στο φαρμακείο, άλλο στο σούπερ μάρκετ και άλλο για να επισκεφτεί ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και θέλουν φροντίδα (βλ. ηλικιωμένους).
7) Αύξηση της αστυνόμευσης σε λιμάνια, Εθνικές Οδούς και στάσεις λεωφορείων.
8) Κλείσιμο διοδίων: Είναι κάτι που ακούγεται μέρες και θα πάρει σάρκα και οστά. Προφανώς και θα υπάρξουν διευκρινίσεις για να μην διακοπεί η εφοδιαστική αλυσίδα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τα χωριά τους. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «θα ήταν κρίμα θα διασπαρεί ο κορονοϊός σε περιοχές που έχουν λίγα ή καθόλου κρούσματα».
9) Μετακίνηση εκτός δήμου άπαξ με βεβαίωση κατοικίας.
10) Κλειστές λειτουργίες στις εκκλησίες όλης της χώρας.
Δείτε ακόμα
-
19/10/2026 | 17:37Super League 2: Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική με τα παιχνίδια της Δευτέρας - αποτελέσματα και βαθμολογία / σταθερά στην 5άδα η Ελλάς -
19/10/2026 | 15:12Με μετάλλια, και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ταεκβοντό Σαντορίνης από Λάρισα και Σερβία [φώτο] -
19/10/2026 | 13:17Γιάννης Βρούτσης: Η Ανάφη απογειώνεται- μετά από 12 χρόνια προσπαθειών φτάνουμε στο τέλος -
19/10/2026 | 12:10Black Friday 2026: Πότε έρχονται οι μεγάλες εκπτώσεις -
19/10/2026 | 11:33Santorini Socca League: Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αετού ολοκληρώθηκε με τρίποντο - όλο το ρεπορτάζ -
19/10/2026 | 10:21Γ Εθνική - 9ος όμιλος: 'Κακιά" ήττα για την ΑΕΜ - Ηλυσιακός - Μύκονος 1-0 [video] -
19/10/2026 | 10:09Πόθεν Έσχες 2026: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής -
19/10/2026 | 09:45Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (19/10) -
19/10/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 19 /10 -
18/10/2026 | 21:44Πανθηραϊκός: Θλίψη για την "απώλεια" του Ιωάννη Ρούσσου (Κάστρος)