09/11/2023 | 17:14
Ελλαδα
Απόφαση Γ. Βρούτση για την τοποθέτηση πιστοποιημένων ταρτάν σε όλα τα Στάδια της χώρας που φιλοξενούν αγώνες Στίβου
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης, ύστερα από συνεννόηση με τον ΣΕΓΑΣ, υπέγραψε Υπουργική Απόφαση σύμφωνα με την οποία τα Στάδια που φιλοξενούν αγώνες στίβου, είτε ανήκουν σε Εθνικά Αθλητικά κέντρα, είτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, θα πρέπει να διαθέτουν ελαστικούς τάπητες (ταρτάν) με πιστοποίηση Class 1 ή Class 2 από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.
Οι πιστοποιημένοι τάπητες αποτελούν προϋπόθεση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας τόσο για τη διεξαγωγή διεθνών διοργανώσεων όσο και για την αναγνώριση των ρεκόρ που επιτυγχάνονται.
Συγκεκριμένα
1. Το πιστοποιητικό Class 1 είναι απαραίτητο για τη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών συναντήσεων και το κόστος του υπολογίζεται από 18.500 έως 20.000 ευρώ
2. Το πιστοποιητικό Class 2 είναι απαραίτητο για τη διοργάνωση διεθνών και εθνικών πρωταθλημάτων και το κόστος του υπολογίζεται από 6.000 έως 7.000 ευρώ
Ως εκ τούτου από το αρμόδιο τμήμα Τεχνικών προδιαγραφών & Αδειοδοτήσεων της Διεύθυνσης Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών του Υπουργείου Αθλητισμού απεστάλη η σχετική απόφαση προς όλους τους σχετικούς αποδέκτες, με την επισήμανση να υπάρξει σχετική μέριμνα, τόσο για την τοποθέτηση των πιστοποιημένων ταπήτων όσο και για την εξασφάλιση του σχετικού πιστοποιητικού από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου.
«Ως Υπουργείο Αθλητισμού, έχουμε το χρέος και την ευθύνη να στηρίζουμε τον αθλητισμό, να δίνουμε λύσεις και να βελτιώνουμε τις συνθήκες εκγύμνασης των αθλητών και των αθλητριών μας.
Η απόφαση που υπεγράφη για την τοποθέτηση πιστοποιημένων ελαστικών ταπήτων από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου στις αθλητικές εγκαταστάσεις που μπορούν να φιλοξενούν αγώνες στίβου, εξασφαλίζει τη δυνατότητα διεξαγωγής Εθνικών και Διεθνών διοργανώσεων αλλά και διευκολύνει τους αθλητές και τις αθλήτριές μας στην επίτευξη των επιδόσεών τους», δήλωσε ο κ. Βρούτσης.
Δείτε ακόμα
-
16/07/2026 | 16:25Γ Εθνική: Οι 10 όμιλοι της Γ εθμικής - στον 9ο όμιλο Παναξιακός και ΑΕΜυκόνου -
16/07/2026 | 13:05Το πρόγραμμα των ημιτελικών και των τελικών του VOLCANO JAM 3Χ3 -
16/07/2026 | 12:35Παιδιά της Επισκοπής Γωνιάς έδωσαν χρώμα στο Δημοτικό Γήπεδο Καμαρίου -
16/07/2026 | 11:35Σήμερα ...κληρώνει - η ώρα και το κανάλι της κλήρωσης στη Stoiximan Super League -
16/07/2026 | 11:05Super League 2: Οι αποφάσεις του Δ.Σ - Πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν -
16/07/2026 | 10:20Παράταση για τις παλιές ταυτότητες – Πού θα γίνονται δεκτές και μέχρι πότε -
16/07/2026 | 10:00Γ Εθνική: Ανακοίνωσε Αντώνη Ντρούγκα από τον Εθνικό Αστέρα η Α.Ε.Μυκόνου -
16/07/2026 | 09:30Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Πέμπτης 16 Ιουλίου -
16/07/2026 | 09:10Oι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Πέμπτης (16/7) -
15/07/2026 | 19:00Επίδομα αδείας: Πώς μπορείτε να υπολογίσετε τα χρήματα που θα λάβετε