10/07/2022 | 20:17
Ελλαδα
AEGEAN 600: Εντυπωσιακή εκκίνηση από τον Ναό του Ποσειδώνα
Με φόντο τον ναό του θεού των θαλασσών, του Ποσειδώνα, trimaran, catamaran και εντυπωσιακά ιστιοφόρα με μία γάστρα πήραν εκκίνηση για τον 2ο Διεθνή Αγώνα Ανοικτής Θαλάσσης «AEGEAN 600». Ο θεός Αίολος ήταν και αυτός σύμμαχος στη διοργάνωση του Πανελληνίου Ομίλου Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.
Ένας βοριάς εντάσεως 15 έως 22 κόμβους φούσκωσε τα πανιά των σκαφών και όσοι βρέθηκαν στο Σούνιο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μαγευτικές εικόνες.
Το «AEGEAN 600» αποτελεί μία από τις έξι διοργανώσεις που διεξάγονται στον κόσμο με διαδρομή 600 ν.μ. χωρίς σταθμό.
Ο απρόοπτος αλλά πανέμορφος στίβος του Αιγαίου Πελάγους και οι καλές κριτικές από τους περσινούς συμμετέχοντες αποτέλεσαν «μαγνήτη» ώστε σκάφη από 14 χώρες να βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης. «Οι αγωνιζόμενοι ξέρουν ότι θα δουν τα υπέροχα μέρη μας μέσα από έναν ανταγωνιστικό αγώνα.
Κατά τη διάρκεια της διαδρομής θα συλλέξουν εντυπωσιακές εικόνες, οι οποίες, μέσα από τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο.
Μοναδικός τους αντίπαλος θα είναι ο χρόνος και θα προσπαθήσουν να τον «κερδίσουν». Οι καιρικές συνθήκες είναι καταπληκτικές», δήλωσε ο Αθανάσιος Παπαντωνίου, πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα και ένας από τους κορυφαίους Race Οfficer του κόσμου με συμμετοχή σε πέντε ολυμπιακές διοργανώσεις.
Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης υπήρξε μερική ανάκληση για δύο ιστιοφόρα καθώς είχαν πρόωρη εκκίνηση. Επίσης, το «Optimum S - Samos Steamship» αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τον αγώνα εξαιτίας ενός τεχνικού προβλήματος.
Το trimaran και τα catamaran ήταν τα πρώτα που άνοιξαν πανιά και «πέταξαν» για το αγαπημένο Πέλαγος των ποιητών και των ζωγράφων ενώ για τα υπόλοιπα σκάφη υπήρξε ξεχωριστή εκκίνηση.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στη διοργάνωση παίρνουν μέρος πέντε σκάφη από την κατηγορία των Maxi, κάτι που δείχνει ότι το «AEGEAN 600», παρόλο που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά, ήδη, έχει καθιερωθεί στην παγκόσμια κοινότητα της ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης.
Δίπλα από την γραμμή εκκίνησης βρέθηκε η Κατερίνα Δίβαρη, η οποία αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στην κατηγορία των RSX.
«Η εκκίνηση ήταν πραγματικά εντυπωσιακή. Έχουν έρθει επαγγελματικές ομάδες από πολλές χώρες και, πιστεύω, ότι θα ευχαριστηθούν τον αγώνα. Ο αέρας ήταν αρκετός και η ιστιοδρομία ξεκίνησε με τις καλύτερες καιρικές συνθήκες», υπογράμμισε η πρωταθλήτριά μας.
Δείτε ακόμα
-
30/08/2026 | 13:37«Τουρισμός για Όλους»: Τα επόμενα βήματα για όσους κληρώθηκαν – Πόσα χρήματα δικαιούνται οι κληρωθέντες -
30/08/2026 | 12:59Πανθηραϊκός: Ο νυν…και ο πρώην - μία όμορφη συνάντηση στη Νάξο -
30/08/2026 | 11:00Super League: Τέσσερις αναμετρήσεις στο σημερινό πρόγραμμα [ Κυριακή 30/08] -
30/08/2026 | 10:30Super League 2: Πρώτη νίκη για την Ελλάς Σύρου στα φιλικά προετοιμασίας - επικράτησε με 0-1 της Δόξας Βύρωνα -
30/08/2026 | 10:00Ποιους πρέπει να ενημερώσετε μόλις αλλάξετε νέα ταυτότητα -
30/08/2026 | 09:40Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Κυριακής (30/08) -
30/08/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Κυριακής (30/08) -
29/08/2026 | 19:41Γ Εθνική: Πολύ καλός Πανθηραικός ...φιλική νίκη μέσα στη Νάξο επί του Παναξιακού -
29/08/2026 | 16:15Παρουσία Βρούτση η κλήρωση της Super League 2 - Η ευθύνη μεγαλώνει, θα είμαι δίπλα σας για όσο καιρό θα είμαι εδώ, γιατί έρχονται και εκλογές». -
29/08/2026 | 15:22Super League: Αυλαία σήμερα στη 2η αγωνιστική - το πρόγραμμα του Σαββάτου 29/08