20/12/2020 | 10:46
Αλλα Σπορ
Θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ Ελληνας αρσιβαρίστας
Κρούσμα ντόπινγκ στην Αρση Βαρών. Η Wada ενημέρωσε την Παρασκευή (18/12) την Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών ότι ένας αθλητής βγήκε θετικός, μετά από έλεγχο ντόπινγκ.
Το όνομα του δεν γνωστοποιήθηκε, καθώς θα περιμένουν τα αποτελέσματα και του δεύτερου δείγματος.
Ο συγκεκριμένος αθλητής ήταν μέλος της Εθνικής ομάδας το 2018, ενώ δεν προπονείται στα κλιμάκια της Εθνικής, αλλά στον σύλλογό του.
Η Wada έκανε έλεγχο σε πέντε Ελληνες αθλητές της Εθνικής ομάδας που γυμνάζονται στον Αγιο Κοσμά κι όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.
Ο συγκεκριμένος αθλητής συμπεριλήφθηκε στη λίστα της Wada, γιατί πριν από δύο χρόνια, όταν και ήταν ενεργός διεθνής, συμπλήρωνε τα «whereabouts» των αθλητών.
Η ανακοίνωση της ΕΟΑΒ σχετικά με το θέμα έχει ως εξής:
«Η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, με αίσθημα ευθύνης και μετά την γνωστοποίηση θετικού δείγματος σε αθλητή του αθλήματος, μετά από έλεγχο της WADA, ενημερώνει το φίλαθλο κοινό, ότι πρόκειται για μεμονωμένο αθλητή και όχι μέλος της Εθνικής Ομάδας.
Ο συγκεκριμένος αθλητής αρχικά είχε συμπεριληφθεί στην προκαταρκτική ομάδα του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών(Μόσχα - Απρίλιος /2020) αλλά δεν συμμετείχε με δική του ευθύνη σε προγραμματισμένο έλεγχο ντόπιγκ (Φεβρουάριος /2020) και αποκλείστηκε από όλα τα κλιμάκια των Εθνικών Ομάδων. Από τότε γυμνάζεται με ευθύνη του Σωματείου του και του Σωματειακού του Προπονητή.
Το Δ.Σ. της Ε.Ο.Α.Β. καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια, για να προστατεύσει και να διαφυλάξει το άθλημα, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία. Δίνει καθημερινά ένα σκληρό αγώνα και ζητά από όλους τους φορείς του αθλήματος, να συστρατευτούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια.
Δυστυχώς όμως, κάποιοι άνθρωποι του αθλήματος (προπονητές- όψιμοι παράγοντες κ.α.), που αυτοαποκαλούνται και «διασώστες» της Άρσης Βαρών, συνεχίζουν να προκαλούν ανεπανόρθωτη ζημιά στο χώρο με τις πράξεις και τις επιλογές τους και να θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια της Ομοσπονδίας και των αθλητών, για συμμετοχή σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε ακόμα
-
05/09/2026 | 19:54ΕΠΣ Κυκλάδων: Φιλικό "ξεμούδιασμα" για Πανθηραικό και Πύργο -
05/09/2026 | 15:24Oι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 7 Σεπτεμβρίου έως 11 Σεπτεμβρίου -
05/09/2026 | 14:43Xάλκινο μετάλλιο για τον Δημήτρη Νικολάου του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης στο Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Συλλόγων Θάλασσας 2026[φώτο] -
05/09/2026 | 13:12ON THE RADAR: Vasilije Kostov – Μόλις 18 ετών και ήδη με αριθμούς πρωταγωνιστή στον Ερυθρό Αστέρα -
05/09/2026 | 12:30Ο Λάμπρος Φισφής στο «9ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» -
05/09/2026 | 10:40Κύπελλο Ελλάδας: Αστέρας Τρίπολης αντί Λεβαδειακού στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας – Έγινε δεκτή η έφεση των Αρκάδων -
05/09/2026 | 10:08ΕΠΣ Κυκλάδων: Ημέρα φιλικών για τις ομάδες της Σαντορίνης - Εργοτέλης - Θύελλα Καμαρίου και Πανθηραικός - ΑΟ Πύργου -
05/09/2026 | 09:57Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (05/09) -
05/09/2026 | 09:20Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου (05/09) -
05/09/2026 | 09:00Επίδομα ενοικίου: Πώς να κάνετε αίτηση στον ΟΠΕΚΑ