17/08/2024 | 20:54
Αλλα Σπορ
Ευαγγελία Πλατανιώτη: «Η χειραγώγηση των αγώνων συνεχίζεται»
Πικρία αισθάνεται, την οποία εξέφρασε δημόσια σήμερα (17/8) με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Instagram, η Ευαγγελία Πλατανιώτη, για τη βαθμολογία που έλαβαν μαζί με τη συναθλήτριά της, Σοφία Μαλκογεώργου, στο ντουέτο της καλλιτεχνικής κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το ελληνικό δίδυμο κατέλαβε την 6η θέση. Αφού εξήγησε πως το πρόγραμμά τους είχε τον υψηλότερο συντελεστή δυσκολίας (σ.σ. 60.200), η Ευαγγελία Πλατανιώτη χαρακτήρισε «εξευτελιστική» τη βαθμολογία που έλαβαν και πρόσθεσε: «Η χειραγώγηση των αγώνων συνεχίζεται».
Αναλυτικά η ανάρτηση της Ευαγγελίας Πλατανιώτη:
«Υπάρχουν πολλά πράγματα που σκέφτομαι και αισθάνομαι αυτή τη στιγμή. Θέλω και δεν θέλω να τα μοιραστώ, ταυτόχρονα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν και με την συναθλήτριά μου, Σοφία, τερματίσαμε έκτες, μια θέση που είναι η καλύτερη που έχει φτάσει η χώρα μέχρι τώρα. Θα έπρεπε να είμαι χαρούμενη και εν μέρη είμαι, γιατί ξεπεράσαμε τους εαυτούς μας, είχαμε την πιο δύσκολο πρόγραμμα που έχει υπάρξει στην ιστορία του αθλήματος και δουλέψαμε σκληρά για να έχουμε τόσο την απαιτούμενη φυσική κατάσταση, όσο και την απόδοση για ένα ολυμπιακό μετάλλιο.
Από την άλλη πλευρά, όμως, η θέση που τερματίσαμε δεν αντιπροσωπεύει αυτό που παρουσιάσαμε, για αυτό και η απογοήτευση επισκιάζει ολοκληρωτικά τη χαρά μου.
Σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς, η δυσκολία του προγράμματος είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για το τελικό αποτέλεσμα, αφού δείχνει την ικανότητα του αθλητή να παρουσιάσει κάτι που οι υπόλοιποι αθλητές δεν μπορούν. Ο βαθμός δυσκολίας ήταν υψηλότερος από τις αντιπάλους μας, κάτι που σημαίνει ότι θα ήταν αδύνατο να χάσουμε αυτό το μετάλλιο εκτός αν λαμβάναμε μηδέν (βάση) εξαιτίας ενός τεχνικού λάθος ή να είχαμε κακή απόδοση. Τίποτα από αυτό δεν έγινε αφού η απόδοσή μας ήταν ισάξια του προγράμματός μας.
Παρόλα αυτά, η βαθμολογία που πήραμε ήταν εξευτελιστική, ουσιαστικά μας πέταξε εκτός βάθρου. Αυτές τις βαθμολογίες τις έλαβα όταν ξεκινούσα να προπονούμαι σε αυτό το άθλημα σε ηλικία 7 ετών. Όπως έχουμε δει, η χειραγώγηση των αγώνων συνεχίζεται. Ξέρω ότι η Παγκόσμια Ομοσπονδία κάνει προσπάθειες για να περιορίσει κάθε άδικη μεταχείριση, αλλά δυστυχώς, ενώ οι κανόνες αλλάζουν, οι άνθρωποι παραμένουν ίδιοι.
Δεν νομίζω ότι θα αλλάξει κάτι προς το καλύτερο, εκτός αν το AI (σ.σ τεχνητή νοημοσύνη) αντικαταστήσει τον ανθρώπινο παράγοντα. Είμαι εδώ για την πρόοδο του αθλήματος αλλά αρνούμαι να υποστηρίξω την αδικία ενάντια στην προσπάθεια των αθλητών. Υποβάλλω τον εαυτό μου και το κορμί μου σε απίστευτα σκληρές προπονήσεις σε μια προσπάθεια να πετύχω ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα. Αυτό που αξίζουμε ως αθλητές είναι ο σεβασμός στις προσπάθειές μας και μία δίκαιη κρίση ασχέτως από την εθνική ομάδα που εκπροσωπούμε. Αυτό δεν το είδαμε σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Aγώνες.
Ευχαριστώ πολύ όλους όσους μας υποστήριξαν. Τη Σοφία, για την εξαιρετική μας συνεργασία. Τις προπονήτριές μου, Αναστασία Γκούτσεβα και Ναταλία Τσερνέσκα. Τον γυμναστή μας, Αλέξανδρο Προβολισιάνο. Τον φυσικοθεραπευτή μας, Γιώργο Δεμέτη, την Κολυμβητική Ομοσπονδία, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και τον χορηγό μας Ubitech που πίστεψε στο όνειρό μας και ήταν στο πλευρό μας.
Αυτοί οι Ολυμπιακοί μου προκάλεσαν πολύ πόνο, αλλά το ταξίδι με έκανε καλύτερο άνθρωπο. Ξεπέρασα τα όριά μου, τη δύναμή μου, τα αισθήματά μου και δημιούργησαν έναν ισχυρό δεσμό με τους ανθρώπους που ανέφερα πιο πάνω».
Δείτε ακόμα
-
19/10/2026 | 19:41Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επίσκεψη της ΑΕΚ στη ακαδημία της Θύελλας Καμαρίου -
19/10/2026 | 17:37Super League 2: Ολοκληρώθηκε η 7η αγωνιστική με τα παιχνίδια της Δευτέρας - αποτελέσματα και βαθμολογία / σταθερά στην 5άδα η Ελλάς -
19/10/2026 | 15:12Με μετάλλια, και σημαντικές εμπειρίες επέστρεψε η Ολυμπιακή Ακαδημία Ταεκβοντό Σαντορίνης από Λάρισα και Σερβία [φώτο] -
19/10/2026 | 13:17Γιάννης Βρούτσης: Η Ανάφη απογειώνεται- μετά από 12 χρόνια προσπαθειών φτάνουμε στο τέλος -
19/10/2026 | 12:10Black Friday 2026: Πότε έρχονται οι μεγάλες εκπτώσεις -
19/10/2026 | 11:33Santorini Socca League: Το ευρωπαϊκό ταξίδι του Αετού ολοκληρώθηκε με τρίποντο - όλο το ρεπορτάζ -
19/10/2026 | 10:21Γ Εθνική - 9ος όμιλος: 'Κακιά" ήττα για την ΑΕΜ - Ηλυσιακός - Μύκονος 1-0 [video] -
19/10/2026 | 10:09Πόθεν Έσχες 2026: Πότε λήγει η προθεσμία υποβολής -
19/10/2026 | 09:45Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα της Δευτέρας (19/10) -
19/10/2026 | 09:15Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις της Δευτέρας 19 /10