16/12/2024 | 09:22
Αγορα εργασιας
Στα μέσα Ιανουαρίου έρχονται τα νέα στεγαστικά προγράμματα «Σπίτι μου» και «Ανακαινίζω το Σπίτι μου»
Το 2025 κάνει «ποδαρικό» με δύο νέα προγράμματα στέγασης, που αφορούν περισσότερα από 50.000 νοικοκυριά, τα οποία είτε επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, είτε να αναβαθμίσουν και να ανακαινίσουν την ιδιόκτητη κατοικία τους ή ακόμη και να την ανακαινίσουν ώστε αργότερα να τη νοικιάσουν.
Συγκεκριμένα, μετά τις 15 Ιανουαρίου θα εκκινήσουν τα προγράμματα «Σπίτι μου 2» και «Ανακαινίζω ενεργειακά το σπίτι μου», χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, με ποσά επιδότησης έως 25.000 ευρώ.
«Μπορείς να πάρεις ένα ποσό που φθάνει τα 25.000 ευρώ. Άρα, θα έχεις πολλούς χιλιάδες δικαιούχους και να αλλάξεις θερμοπομπό, κουφώματα, να κάνεις πάρα πολύ σημαντικές ρυθμίσεις στο σπίτι, οι οποίες βοηθούν και στον τελικό λογαριασμό», ανέφερε η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στην ΕΡΤ.
Το πρώτο πρόγραμμα είναι το «Αναβαθμίζω – Ανακαινίζω», χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, ύψους 400 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα, που αναφέρεται σε όλα τα φυσικά πρόσωπα – ιδιοκτήτες κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά, ηλικιακά ή περιουσιακά κριτήρια.
Μέσω της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ύψους 300 εκατ. ευρώ και των τραπεζών κατά 100 εκατ. ευρώ, ιδιοκτήτες κατοικιών θα μπορούν να λάβουν άτοκο δάνειο έως και 25.000 ευρώ, το οποίο θα μπορούν να αποπληρώσουν σε 3 έως 7 έτη, χωρίς κανένα εισοδηματικό κριτήριο.
Οι δικαιούχοι του προγράμματος μπορούν να προχωρήσουν σε οιαδήποτε δαπάνη ενεργειακής αναβάθμισης όπως για παράδειγμα κουφώματα, συστήματα ψύξης – θέρμανσης κ.ά.
Παράλληλα, θα «τρέξει» ένα πρόγραμμα, το παλαιό «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», με νέους, όμως, βελτιωμένους όρους που προβλέπονται ήδη σε σχετική διάταξη η οποία περιλαμβάνεται στο φορολογικό νομοσχέδιο.
Με αυτό το πρόγραμμα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που παραμένουν κλειστά, μπορούν να επιδοτηθούν για την πραγματοποίηση δαπανών επισκευής και ανακαίνισης, ύψους μέχρι 13.500 ευρώ, που περιλαμβάνουν τα απαιτούμενα υλικά και τις εργασίες. Η επιδότηση ανέρχεται στο 60% των πραγματοποιηθεισών δαπανών και χορηγείται υπό τις εξής προϋποθέσεις, οι οποίες πρέπει να συντρέχουν σωρευτικά:
- Τα σχετικά τιμολόγια εξοφλούνται ηλεκτρονικά.
- Μετά την ανακαίνιση προχωρούν σε εκμίσθωση του ακινήτου με διάρκεια τριών (3) τουλάχιστον ετών.
Δείτε ακόμα
-
14/10/2025 | 21:30Συγκλονιστικό: Νίκησε τον καρκίνο και επέστρεψε στον ΑΟ Θήρας!
-
14/10/2025 | 14:51Πήρε το δίπλωμα UEFA D η Βαρβάρα Κυριακάκη - Τα συγχαρητήρια της Θύελλας Καμαρίου
-
14/10/2025 | 12:15EuroLeague : Χωρίς ανάσα ο Ολυμπιακός, σήμερα με την Εφές - το πρόγραμμα της ημέρας (Τρίτη 14/10)
-
14/10/2025 | 11:44Δήμος Θήρας :Παραδοσιακό Πολιτιστικό Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα
-
14/10/2025 | 10:55Superleague 2 – Β’ όμιλος: Το «στραβοπάτημα» της Καλαμάτας, ο ουσιαστικός Πανιώνιος και η ανεβασμένη Ελλάς Σύρου
-
14/10/2025 | 09:45Κυπέλλο Ερασιτεχνών: Κληρώνει από την 3η Φάση έως και τον Τελικό-Μαθαίνει αντίπαλο η ΑΕΜυκόνου
-
14/10/2025 | 09:23Τσιγάρα: Εκτόξευση τιμών έως 7 ευρώ το πακέτο!
-
13/10/2025 | 21:06ΒΙΝΤΕΟ | Το όμορφο γκολ του Μπουρούς που έδωσε τη νίκη στον Πανθηραϊκό με την Κ19 του ΟΦΗ
-
13/10/2025 | 18:38ΒΙΝΤΕΟ | Το γκολ του Ντραμέ στο φιλικό ΟΦΗ Κ19 - Πανθηραϊκός
-
13/10/2025 | 18:22Στην επίσημη παρουσίαση του νέου πρωταθλήματος της Volley League ο ΑΟ Θήρας