06/11/2024 | 10:10
Αγορα εργασιας
Ανατροπή με το δώρο Χριστουγέννων 2024 – Πότε θα καταβληθεί
Πλησιάζουν σιγά-σιγά τα Χριστούγεννα και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι περιμένουν να πληρωθούν με το πολυαναμενόμενο δώρο, το οποίο καταβάλλεται μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Φέτος όμως, η 21η Δεκεμβρίου πέφτει Σάββατο συνεπώς, το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί νωρίτερα σε εργαζόμενους και συνταξιούχους.
Η αναλογία για το τελικό ποσό του δώρου Χριστουγέννων αρχίζει να μετρά από την 1η Μαΐου και όσοι έχουν αδιάκοπη απασχόληση από αυτή την ημερομηνία μέχρι και τον Δεκέμβριο, θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ολόκληρο το ποσό. Σε περίπτωση που η απασχόλησή τους ξεκίνησε αργότερα, θα πρέπει να υπολογιστεί η αναλογία του ποσού σε σχέση με τους μήνες εργασίας.
Δώρο Χριστουγέννων δικαιούνται και όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που απασχολούνται με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, ανεξαρτήτως αν είναι αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης. Σημειώνεται δε πως το δώρο Χριστουγέννων στους παραπάνω εργαζόμενους δεν μπορεί να καταβληθεί σε είδος, παρά μόνο σε χρήμα, όπως προβλέπει η υφιστάμενη νομοθεσία.
Φέτος ωστόσο, το δώρο Χριστουγέννων αναμένεται να είναι αυξημένο στους άνεργους λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ από την 1η Απριλίου. Ειδικότερα, ορισμένοι άνεργοι θα λάβουν και φέτος Δώρο Χριστουγέννων από τη ΔΥΠΑ. Η συγκεκριμένη πληρωμή αναμένεται να γίνει το πρώτο δεκαήμερο Δεκεμβρίου και θα αφορά τους άνεργους που επιδοτούνται από τη ΔΥΠΑ, δηλαδή που λαμβάνουν τακτική επιδότηση ανεργίας από την 1η Μαΐου έως τις 31 Δεκεμβρίου.
Παράλληλα, σημειώνεται πως για κάθε μήνα επιδότησης, καταβάλλονται 3 ημερήσια επιδόματα και συνολικά 25 ημερήσια επιδόματα αν επιδοτούνται καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Ωστόσο δεν δικαιούνται το Δώρο Χριστουγέννων οι πολίτες που λαμβάνουν επίδομα μακροχρονίως ανέργων.
Δείτε ακόμα
-
05/09/2026 | 19:54ΕΠΣ Κυκλάδων: Φιλικό "ξεμούδιασμα" για Πανθηραικό και Πύργο -
05/09/2026 | 15:24Oι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ για την περίοδο 7 Σεπτεμβρίου έως 11 Σεπτεμβρίου -
05/09/2026 | 14:43Xάλκινο μετάλλιο για τον Δημήτρη Νικολάου του Ναυτικού Ομίλου Σαντορίνης στο Παμπεριφερειακό Πρωτάθλημα Κολύμβησης Συλλόγων Θάλασσας 2026[φώτο] -
05/09/2026 | 13:12ON THE RADAR: Vasilije Kostov – Μόλις 18 ετών και ήδη με αριθμούς πρωταγωνιστή στον Ερυθρό Αστέρα -
05/09/2026 | 12:30Ο Λάμπρος Φισφής στο «9ο Φεστιβάλ Στρογγύλη» -
05/09/2026 | 10:40Κύπελλο Ελλάδας: Αστέρας Τρίπολης αντί Λεβαδειακού στο Superbet Κύπελλο Ελλάδας – Έγινε δεκτή η έφεση των Αρκάδων -
05/09/2026 | 10:08ΕΠΣ Κυκλάδων: Ημέρα φιλικών για τις ομάδες της Σαντορίνης - Εργοτέλης - Θύελλα Καμαρίου και Πανθηραικός - ΑΟ Πύργου -
05/09/2026 | 09:57Δείτε τα αθλητικά πρωτοσέλιδα του Σαββάτου (05/09) -
05/09/2026 | 09:20Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις του Σαββάτου (05/09) -
05/09/2026 | 09:00Επίδομα ενοικίου: Πώς να κάνετε αίτηση στον ΟΠΕΚΑ